Fost fotbalist spaniol al „lupilor”, Alvaro Silva Linares se dovedeşte un veritabil domn

Redactia -

Fost fotbalist spaniol al „lupilor”, Alvaro Silva Linares se dovedeşte un veritabil domn

Întors acasă, în Spania, fostul fundaş central Alvaro Silva Linares (foto; www.bestfm.ro), a vorbit foarte frumos despre Petrolul, români şi ţara noastră, într-un interviu acordat la Radio de Xerez. El a venit la Ploieşti împrumutat pentru şase luni de la echipa purtând acelaşi nume cu postul de radio mai sus-menţionat şi a jucat nu foarte mult, dar Vivi Răchită şi, apoi, Gigi Mulţescu s-au putut baza pe el, ori de câte ori au avut nevoie. Deşi s-a renunţat la serviciile sale, iar în iarnă a şi părăsit cantonamentul „lupilor”, având un gust amar, peste care a trecut, apoi, şi s-a întors la Ploieşti, ibericul s-a dovedit un domn, faţă de un ex-coechipier străin al său, care – ulterior unui interviu cam scandalos – nu mai ştia cum să se scuze.

Linares a explicat de ce a ales România pentru a-şi continua cariera fotbalistică: „Intenţia mea era să am continuitate şi să acumulez minute, deoarece, la Xerez, nu jucam. Acum, după experienţa din România, nu mă pot plânge. M-am decis greu să fac acest pas, dar mă bucur că l-am făcut. Experienţa a fost una pozitivă, am învăţat mult şi am obţinut ceea ce voiam”. Despre români afirmă că a fost încântat de calitatea lor şi nu va refuza, pe cale de consecinţă, o eventuală întoarcere în Liga I: „Nu îţi dai seama cum sunt lucrurile acolo decât atunci când ajungi. Este o ţară diferită, dar m-au surprins mult, sincer, caracterul oamenilor şi cât de săritori erau să mă ajute, să mă facă să mă simt ca acasă. De aceea, nu m-ar deranja deloc să mă întorc, în viitor, în România”. Că e sincer nu avem dubii, amintindu-ne cât de fericit era, după partidele de pe „Ilie Oană”, când soţia îi dădea micuţul fiu să facă împreună turul arenei, pentru a le mulţumi fanilor Petrolului pentru spirijin.

Şi despre fotbalul jucat în primul eşalon, Alvaro Silva Linares a avut tot cuvinte de laudă, potrivit www.prosport.ro, care a preluat interviul lui de la Radio de Xerez: „Evident, ritmul fotbalului e altul decât în Spania, dar recunosc că românii au destui fotbalişti de calitate şi cu mult talent. M-a impresionat modul în care este trăit acolo fotbalul. În plus, îmi spuneau că echipa mea are cei mai frumoşi suporteri din România. Şi adevărul este că asta era realitatea, pentru că atmosfera la meciurile de acasă era impresionantă”! Ce înseamnă să fii cetăţean al unei ţări în care democraţia nu este o vorbă în vânt, iar educaţia îşi spune cuvântul aproape de fiecare dată, spaniolii fiind un exemplu mereu în acest sens.