Fost portar al „lupilor”, Raul Botezan a încasat o „manita” de la campioana județului Prahova! Cantonamentul din Ardeal al echipei CS Blejoi, organizat de un ex-petrolist

Dragos Trestioreanu -

Fost portar al „lupilor”, Raul Botezan a încasat o „manita” de la campioana județului Prahova! Cantonamentul din Ardeal al echipei CS Blejoi, organizat de un ex-petrolist

De sâmbătă, 2 februarie 2019, campioana en-titre a Ligii A, CS Blejoi, clasată pe locul 2 la jumătatea turului actualei ediții, la egalitate de puncte – dar cu un gol mai puțin marcat – cu liderul  AFC Bănești-Urleta, se află într-un cantonament de pregătire și meciuri-test la Sighișoara, organizat de către un fost echipier al Petrolului, din Liga 1, clujeanul Adrian Borza, stabilit la Ploiești, prin căsătorie. Din Ardeal, delegația prahoveană a transmis că dispune de condiții la superlativ, din toate punctele de vedere. La patru zile de la instalarea în orașul medieval, jucătorilor lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru li s-a antamat un prim joc amical în zonă, la 50 de kilometri de urbea în care sunt cazați, mai precis la Odorheiu Secuiesc. Pe un teren cu suprafață de joc dotată cu iarbă artificială și la lumina reflectoarelor, CS Blejoi a dat piept cu o formație din Seria a V-a a Ligii a III-a, CS Iernut, aflată la finele primei jumătăți a întrecerilor pe locul 15, din 16 competitoare.

În poarta trupei de eșalon superior a fost un ex-goal-keeper al Petrolului, Raul Botezan (foto jos), adus la Ploiești în al treilea eșalon. Botezan a fost încântat de revederea unui coechipier din perioada în care a fost „lup galben”, atacantul Cosmin Lambru (foto mijloc, șutând la poarta ex-colegului de echipă), revenit din vara trecută la CS Blejoi (foto, echipament de culoare negru-alb) . Raul, căruia i-a fost reziliat, după un sezon, contractul cu FC Petrolul, nu a avut deloc noroc între buturile echipei CS Iernut, el încasând nu mai puțin de cinci goluri. Primul, în cea dintâi repriză, autor fiind recuperatul pe deplin după o intervenție chirurgicală la ligamente, anul trecut, Cristian Vasile, iar restul, în mitanul secund, marcatorii fiind Claudiu Stoica, fratele fostului atacant al Academiei Clinceni, Constantin Stoica, un ex-junior al defunctei SC FC Petrolul, Dănuț Iancu, component al noului Petrolul în al patrulea eșalon, Vlad Badea și Ionuț Cristi Dragomir.

Scorul final a fost  de 5-1 pentru Blejoi, golul de onoare al celor de la Iernut fiind bifat când tabela arăta 4-0 pentru băieții lui Vlad și Coșieru, cei care au fost urmăriți la fața locului și de managerul sportiv Paul Mâinea, sosit special pentru acest meci, ca și pentru următorul, de pe drumul de întoarcere acasă,  cu AS Prietenii Rupea (coincidență, tot de pe penultimul loc, ca și CS Iernut, dar al 13-lea, din Liga a IV-a a județului Brașov). Inițial, în program s-au aflat jocuri cu o formație din Sighișoara și, apoi, cu CS Gaz Metan Mediaș 2, tot o divizionară C. În altă ordine de idei, meciul-test dintre CS Iernut și CS Blejoi a avut loc în orașul unei alte grupări din Liga a III-a, AFC Odorheiu Secuiesc, clasată la finele turului cu numai un loc mai sus decât adversara prahovenilor și fiind antrenată de o fostă glorie a Universității Cluj, Mészáros Alpár, cel care a mai îmbrăcat și echipamentul lui Dinamo București.

Răzvan Vlad și Emil Coșieru i-au folosit pe următorii echipieri la succesul clar obținut pe sinteticul de la Odorheiu Secuiesc, în nocturnă: Ad. Gheorghe – Ghinea, Cl. Stoica, G. Năstase, Vl. Badea – Rudaru, V. Ursu – Chiși, D. Iancu, Cr. Vasile – Lambru. Au mai evoluat și portarul B. Rădulescu, și jucătorii de câmp A. Năstase, Anton, Aranghelovici (junior), Dragomir și Preda. Au fost menajați, din cauza unor accidentări ușoare, jucătorii de câmp Bojoagă, Ir. Dumitru (căpitanul echipei) și Ruptureanu. Sâmbătă, pe 9 februarie, ca și FC Petrolul, din Turcia, blejoienii se vor întoarce acasă, după o oprire la Rupea, pentru mai sus-amintitul meci-test cu AS Prietenii.

Foto: Paul MÂINEA