Fost primar din Prahova, membru al unei reţele de hoţi din locuinţe – VIDEO

Redactia -

Fost primar din Prahova, membru al unei reţele de hoţi din locuinţe – VIDEO

Astăzi, 31 august,  judiciariștii ploieșteni au efectuat 6 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din locuințe. 5 mandate de aducere au fost  puse în aplicare.

Miercuri, 31 august a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuințe din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, împreună cu luptători S.A.S., au efectuat 6 percheziții la domiciliile unor persoane banuite de furt calificat. 4 descinderi au avut loc în Plopeni și câte una în Băicoi și Păulești.

Din cercetări, a reieșit că, începând cu luna iunie 2016, persoanele în cauză ar fi săvârșit 4 furturi din locuințe pe raza localităților Păulești și Plopeni. Erau vizate case locuite temporar sau în curs de amenajare, de unde bănuiții ar fi sustras mai multe unelte electrice, centrale termice și produse electronice.  Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 20.000 de lei.

Nota redacţiei: Potrivit unor surse judiciare, se pare că gruparea de infractori era coordonată de către Octavian Zaharia, fostul primar al oraşului Plopeni. 

La domiciliile bănuiților au fost identificate atât bunuri provenite din cele 4 furturi din locuințe, dar si obiecte ce par a fi provenite din săvârșirea altor infracțiuni similare, respectiv 9 televizoare, două centrale termice, numeroase unelte electrice (flexuri, bormașini, autofiletante etc) și obiecte sanitare (chiuvete, baterii de chiuvete, bideuri etc).

5 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele fiind audiate la sediul poliției.Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.La percheziții au participat și jandarmi.Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Uita-te la acest video pe YouTube.