Fost secund al lui Tavi Grigore, la ACS Petrolul ’52, în Liga A Prahova – antrenor principal acum la o echipă de Liga a III-a din Oltenia

Dragos Trestioreanu -

Fost secund al lui Tavi Grigore, la ACS Petrolul ’52, în Liga A Prahova – antrenor principal acum la o echipă de Liga a III-a din Oltenia

Siteul www.liga2.prosport.ro a anunțat, în ultima zi a anului trecut, că antrenorul prahovean Nicolae Constantin, cunoscut mai mult drept Nae Constantin, a devenit noul principal responsabil tehnic al unei echipe din Oltenia, ACSO Filiași, aflată într-o situație dificilă la jumătatea ediției în curs a campionatului Seriei 3 din L3. Filiașiul a terminat turul pe locul al XIV-lea, unul retrogradabil, iar astfel, Gheorghe Ciurea (ex-Universitatea Craiova originală) a fost înlocuit cu fostul secund al lui Octavian Grigore de la ACS Petrolul ’52 Ploiești, din prima parte a sezonului 2016-2017 al întrecerilor Ligii A Prahova. Nae s-a despărțit, atunci, repede de noul Petrolul, renăscut după decesul SC FC Petrolul. Varianta neoficială a fost diferența de idei în privința pregătirii specifice și a elementelor tehnico-tactice față de șeful staff-ului tehnic al „lupilor”.

Ulterior scurtei experiențe de pe banca „galben-albaștrilor”, în al patrulea eșalon, fostul echipier și antrenor al găzarilor (a fost colaborator al lui Răzvan Lucescu la defunctul Petrolul) a devenit secundul brașoveanului Daniel Isăilă la echipa națională de tineret „U 21” a României. Selecționată preluată în ultima parte a calificărilor pentru EURO 2019, de către Mirel Rădoi, și dusă până în penultimul act al turneului final. Isăilă – urmat de Nicolae Constantin – a acceptat să plece la o nou-promovată în Superliga Arabiei Saudite, numită Al Hazm. Cu această echipă a bifat o performanță unică în acea țară: prima formație locală care nu a retrogradat imediat după promovare! Acum, Constantin nu a mai putut pleca cu ardeleanul în Orientul Mijlociu, fiind ocupat cu parcurgerea cursurilor pentru obținerea licenței Pro UEFA, urmând a deveni astfel unul dintre puținii prahoveni deținători ai categoriei maxime de specializare pentru un antrenor de fotbal.

În perioada în care a fost secundul lui Lucescu jr. la SC FC Petrolul în Liga 1, Nae Constantin era recunoscut drept teoreticianul staff-ului, el oferindu-i fiului lui „Il Luce” datele necesare prelucrate pe computer, și din acest punct de vedere el fiind printre puținii tehnicieni locali care a deprins astfel de cunoștințe într-un domeniu avansat. De altfel, visul băiatului născut la Filipeștii-Târg și care locuiește acum la Nedelea este ca, într-o zi, să o antreneze, ca principal, pe Petrolul, echipa fanion a județului său natal. Ar fi, nu peste foarte mult timp, un al treilea localnic cu licență Pro care s-ar încumeta la așa ceva. Poate o va face chiar în Liga 1, de data asta în altă postură!

Foto: www.liga2.prosport.ro și www.digisport.ro