Fosta mare glorie a Petrolului, Mircea Dridea, bifează al 79-lea „meci” al vieții!

Dragos Trestioreanu -

Fosta mare glorie a Petrolului, Mircea Dridea, bifează al 79-lea „meci” al vieții!

Data de 7 aprilie 2016 nu înseamnă una care ar putea decide soarta viitoare a Petrolului, ci aniversarea a 79 de ani de viață a fostei mari glorii a clubului, Mircea Dridea (foto, alături de unul dintre ex-căpitanii „lupilor”, Cristi Vlad, în urmă cu doi ani, atunci când a fost sărbătorit pe „Ilie Oană”; www.prosport.ro). Fotbalist nepereche, atacant cu un simț uriaș al golului, executant inegalabil de faze fixe, persoană cu IQ înalt, practicant al sportului minții, Dridea I – așa cum îi era transcris numele în croncile de odinioară a unicului cotidian central de sport, când evolua în linia ofensivă a Petrolului, alături de fratele său mai mic, Virgil „Puiu” Dridea, alias Dridea II – este, fără doar și poate, cel mai reprezentativ exponent al unei mari echipe. Internațional care a bifat meciuri cu mari selecționate ale lumii, înscriind în poarta celei a „cocoșului galic”, adversar cu celebrul dispărut Eusebio, marcator – din lovitură liberă – în poarta lui Lawrence, goal-keeper-ul campioanei campioanei mondiale din 1966, Liverpool FC, la formidabila victorie a găzarilor (unica a unei echipe românești în fața „cormoranilor”), cu scorul de 3-1, Mircea Dridea a fost jucător, antrenor și președinte al FC Petrolul. Astfel, și-a pus amprenta deosebită pe fiecare dintre momentele activității sale puse în slujba clubului fanion al Ploieștiului, al fostei regiuni cu același nume și al județului Prahova.

Ajuns la vârsta de 79 de ani, Mircea Dridea rămâne, și acum, alături de echipa vieții lui, nelipsind de la tribuna 0, la meciuri, acolo unde poate fi zărit, indiferent de vreme, alături de soția lui, Mihaela, o fostă campioană națională la săritura în înălțime. O bucureșteancă stabilită la Ploiești, ca urmare a dragostei ei pentru cele mai bun fotbalist „all time” al acestui oraș! Au împreună două fete, iar nepoții din partea celei mari au cochetat cu sportul rege, făcându-și mândru celebrul bunic. Ales, pentru cinstea și corectitudinea dovedite în toată cariera, în funcții de conducere ale Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal, cel numit odată Dridea I a demonstrat că are și cunoștințe juridice, nu numai fotbalistice, la nivel înalt. Este un vorbitor excelent, discursurile domniei sale mereu aplaudate, asta și pentru că are o cultură generală deosebită, fiind una dintre calitățile sale incontestabile. A rămas, și în prezent, același foarte bun sfătuitor, același susținător al sportului rege din orașul și județul lui, nesfiindu-se, cândva, să „coboare” chiar până la nivelul fotbalului județean, fiind ales ca președinte al AJF Prahova. Dovedind calități atât practice, cât și teoretice, Mircea Dridea a fost un… factotum în sportul rege local. Ar exista, pentru simpatizanții săi, un singur regret. Mai exact, acela că nu a fost cooptat PE VIAȚĂ în structura de conducere a Petrolului, o persoană de talia sa putând fi, tot timpul, un câștig imens pentru club.

La mulți ani, Mircea Dridea, ploieștenii vă mulțumesc pentru toate momentele minunate pe care le-ați oferit de-a lungul unei cariere care v-a „urcat” în „Olimpul” fotbalului ploieștean, prahovean și românesc! Multă sănătate, Maestre!