Fosta vedetă din Liga ACB, Alhaji Mohammed, spulberă recordurile şi califică Asesoftul în semifinalele LNMB

Redactia -

Fosta vedetă din Liga ACB, Alhaji Mohammed, spulberă recordurile şi califică Asesoftul în semifinalele LNMB

Reveniţi în sala în care au pierdut şansa, destul de recent, de a-şi adjudeca ediţia 2012-2013 a Cupei României, la baschet masculin, jucătorii de la CSU Asesoft Ploieşti au dat totul pentru a se califica după un număr minim de meciuri în semifinalele play-off-ului Ligii Naţionale. După un 2-0 obţinut în sala de sport de la Brazi, săptămâna trecută, prima oară – după o repriză de prelungiri, iar a doua oară, la o distanţă nu prea mare de puncte, ploieştenii nu le-au dat acum vreo şansă gazdelor de a visa măcar la relansarea acestui sfert de finală. Cu americanul venit din Liga ACB, primul eşalon al Spaniei şi cel mai puternic din Europa în acest moment, Alhaji Mohammed (la minge, flancat de Dominique Archie şi priviţi de Virgil Stănescu şi Delvon Johnson; foto: Mirela Oprea), într-o formă de joc incredibilă, spulberând recordurile, Asesoftul a câştigat la Timişoara, în faţa unei echipe, BC, care emitea pretenţii mult mai mari în acest sezon, dar a fost numai a treia, pe propriul teren, în competiţia KO, şi eliminată deja din prima fază a play-off-ului. Meciul din sala Constantin Jude s-a încheiat cu scorul de 82-68 (29-15; 17-15; 16-21; 20-17) în favoarea ploieştenilor, după ce Mohammed a prins un prim sfert de senzaţie, bifând 19 puncte, dintre care 12 reuşite din patru aruncări de la distanţă. Finalmente, yankeul – la cel mai bun meci al său de când a venit la CSU Asesoft – a terminat cu nu mai puţin de 39 (7/12, la „2 puncte”, 5/8, la „3 puncte”, şi 10/14, la „libere”) şi un coeficient de eficienţă de 29! De data aceasta, Alhaji Mohammed a transformat multe aruncări libere, capitol la care a cam fost deficitar până la disputa din Banat. În acelaşi joc, câştigat de Asesoft mult mai clar decât a făcut-o la Brazi, în primele dueluri din play-off, căpitanul Cătălin Burlacu… nu a marcat deloc, fiind scos de pe teren în minutul 7, din cauza acumulării a trei greşeli personale. Cum restul colegilor a mers ceas până la pauza mare, Burlacu a mai fost introdus pe teren în repriza a doua şi apoi retras definitiv, odată cu bifarea a cinci faulturi! De remarcat că al doilea realizator al oaspeţilor, Virgil Stănescu, a încheiat meciul cu mai puţin de jumătate din totalul reuşitelor lui Mohammed, ceilalţi marcatori ai ploieştenilor având sub 10 puncte. Ceea ce contează mai puţin, câtă vreme Asesoftul priveşte acum detaşată confruntarea dintre „U”-Mobitelco BT Cluj-Napoca şi CSM Oradea, bihorenii conducând cu 2-1, pentru a afla contra cărei echipe vor combate în semifinale. La Timişoara, din nou, sârbul Zlatko Jovanovic a fost cel mai bun jucător al gazdelor, secondat de către americanul Devan Deangelo Downey. În disputa din sala Constantin Jude, tehnicienii celor două formaţii i-au folosit pe toţi baschetbaliştii înscrişi în raportul de joc.

BC TIMIŞOARA: Devan Deangelo Downey (17 puncte; 1×3), Garry Gallimore, Dominique Archie (9), Robert Şarovic (9), George Toth (6)/Zlatko Jovanovic (24; 4×3), Delvon Johnson (1), Bogdan Popescu (2), Andrei Căpuşan, Daniel Tudosă, Georgian Păun, Zoran Milencovici. Antrenor: Srdjan Jovanovic.

CSU ASESOFT: Adrian Tudor (2), Alhaji Mohammed (39; 5×3), Ivars Timermanis (3), Cătălin Burlacu, Virgil Stănescu (16)/Predrag Miletic (6; 1×3), Vladimir Tica (9; 1×3), Aleksandar Vlahovic (4), Szijarto Levente (3; 1×3), Robert Nyakundi, Vlad Negoiţescu, Vlad Dumitrescu. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Au arbitrat: Doru Vinaşi (Cluj), Fabiana Martinescu (Sibiu) şi Bukuresti Laszlo (Sovata).

Comisar FRB: Raduly Zoltan  (Bucureşti).

Eliminări pentru 5 greşeli personale: Cătălin Burlacu, Delvon Johnson, Robert Şarovic.

De subliniat că totalul reuşitelor bănăţenilor la aruncările de dincolo de semicercul de 6,75 metri a fost acelaşi cu al unui singur jucător al Asesoftului, Alhai Mohammed, iar dacă gazdele nu au avut, în niciun moment, avantaj pe tabelă, oaspeţii s-au distanţat, pe parcurs, chiar la 20 de lungimi. Rămâne de-acum ca Dado Arnautovic să-i ţină în priză pe băieţii săi, fiind de preferat în semifinale trupa de la Oradea, faţă de „U”-Mobitelco BT existând un actual complex de inferioritate, deşi mai degrabă de ordin moral, decât valoric. Bihorenilor le mai trebuie un succes, din două încercări, şi vor juca împotriva ploieştenilor. O altă formaţie care s-a calificat deja în penultimul act al competiţieei, după numai trei confruntări, este CS Gaz Metan Mediaş, care nu i-a lăsat nicio speranţă revelaţiei de la Craiova, SCM Universitatea.