Fostul căpitan al Petrolului – din Spania şi Elveţia, în… Iran

Redactia -

Aşa cum am scris pe www.gazetaph.ro, ex-căpitanul Petrolului, Daniel Opriţa (foto; www.gsp.ro), a solicitat conducerii clubului să fie lăsat să plece la o echipă din străinătate. În vârstă de 31 de ani, Opriţa îşi doreşte ca, pe final de carieră, să beneficieze de un contract superior financiar celui avut la găzari în acest moment. Pentru serviciile aduse „lupilor”, de-a lungul celor 45 de meciuri disputate în galben şi albastru, înscriind şi 25 de goluri din vara anului 2010 şi până în prezent, în ligile a II-a şi I, conducerea i-a dat undă verde. Iar asta împreună cu promisiunea că va fi reprimit la echipă, în eventualitatea în care nu va reuşi să semneze cu vreun club de afară.

Dacă, iniţial, presa centrală de sport a oferit informaţia conform căreia ar pleca în China, de ultim moment s-a revenit şi s-a precizat că ţinta celui poreclit Dinel ar fi, de fapt, Iranul. Astfel, el s-ar afla, potrivit cotidianului Libertatea, în tratative avansate cu echipa Tractor Sazi Tabriz Football Club, din Iran Pro League (prima divizie) şi că, la semnătură, ar primi 100.000 de euro, plus un contract anual în aceeaşi sumă de bani. Interesant este că acest club asiatic a mai tratat cu un fotbalist român devenit recent liber de contract, Romeo Surdu, căruia i s-a reziliat unilateral angajamentul avut cu Rapid Bucureşti, club declarat în insolvenţă. Cum însă Surdu a cerut 180.000 de euro ca primă de instalare, iranienii au sistat orice negociere cu el. Dacă ex-petrolistul îşi va pune apostila pe un angajament, ar avea prilejul de a evolua pe o arenă de 70.000 de locuri, numită Yadegar-e-Emam Stadium şi va fi antrenat de portughezul Antonio Jose Conceicao Oliveira, care le-a mai pregătit, printre altele, pe Benfica Lisabona, Girondins de Bordeaux şi FC Sevilla. La finele sezonului 2011-2012, Tractor Sazi, club fondat în anul 1970, a fost vicecampion al Iranului.

Pentru Opriţa nu ar fi însă prima experienţă în străinătate, el mai combătând în trei partide, fără să înscrie, în Segunda Division B (liga a III-a a Spaniei), la Lorca Deportiva CF, în 2008, plecând apoi, în 2009, la FC Aarau, în 2 Liga inter Gruppe 3 (eşalonul secund al Elveţiei), la care a bifat 15 partide, tot fără gol. A trecut ulterior, în acelaşi an, în prima ligă din Azerbaidjan, dar nu a fost folosit deloc de FC Baku. Acum speră să bată palma cu Tractor Sazi şi să ducă la bun sfârşit contractul, pentru a se alege cu 200.000 de euro, numai buni pentru un fotbalist care pare a se îndrepta către finele unei cariere destul de apreciate. El a mai combătut în România, în primele două ligi, la echipele FCM Reşiţa (33 de meciuri/7 goluri), Steaua (107/15), Dinamo (5/0), UTA (6/0) şi Concordia Chiajna (3/0). Daniel Opriţa a îmbrăcat de şase ori tricoul echipei naţionale de seniori, pentru care a îmarcat o singură dată. De subliniat că, după Steaua, el a jucat cele mai multe partide în echipamentul Petrolului, formaţie la care a înscris şi cele mai multe goluri, 25, faţă de 17 – la gruparea „roş-albaştrilor”! De altfel, a fost unul dintre cei mai iubiţi petrolişti din ultimii trei ani şi jumătate.