Fostul căpitan al „galben-albaştrilor”, Daniel Opriţa, a deschis drumul spre o nouă victorie a Mordoviei Saransk, cu Dorinel Munteanu la timonă

Redactia -

Sâmbătă, 30 martie 2013, în a treia etapă disputată în Superliga Rusiei în acest an, Mordovia Saransk, antrenată din iarnă de Dorinel Munteanu, care îl are în staff şi pe ex-preparatorul fizic al Petrolului, turcul Yuksel Yeşilova, a obţinut al doilea succes, din trei meciuri disputate. Astfel, după ce a detonat „bomba” în primul joc, 2-0 cu bogata Anji Mahacikala, şi a pierdut la limită, la St.Petersburg, cu multinaţionala Zenit, pregătită de celebrul Luciano Spaletti, scor: 0-1, Mordovia a câştigat derbiul de la retrogradare în dauna Kryliei Sovetov, la Samara.

Înainte de acest meci, gazdele erau pe locul al 14-lea, iar oaspeţii o poziţie mai jos. Drumul spre victorie a fost deschis chiar de către fostul căpitan al „lupilor”, Daniel Opriţa (foto, cu eşarfa galben-albaştrilor, după izbânda din „Ştefan cel Mare”, de acum un an; www.gsp.ro), care a reluat, cu capul, un balon recepţionat dintr-o lovitură de colţ, în minutul 29. Un coechipier rus, Ruslan Mukhametshin, a stabilit scorul primei reprize, 2-0 pentru trupa lui Dorinel Munteanu, chiar înainte de a se merge la cabine, pentru pauză.

În mitanul secund, Mordovia a rezistat cu brio, chiar dacă, din minutul 75, a jucat în 10 jucători, Pavlo Stepanets primind  cartonaşul roşu. Astfel, Mordovia Saransk – echipă la care a fost titular şi fostul sârb al Oţelului Galaţi, Milan Perendija, compatriotul acestuia, ex-rapidistul Vladimir Bozovic, absentând la Samara, suspendat după eliminarea din  partida de la St.Petersburg – a câştigat, finalmente, cu 2-0 (2-0). Opriţa a fost titular în duelul cu echipa Kryila Sovetov, după ce în primele două meciuri a intrat pe parcurs, în partida de la Samara fiind schimbat, în minutul 77, de către Evgeny Osipov.

Deşi echipa lor are o sarcină cvasi-imposibilă de a se salva de la retrogradare, Dorinel Munteanu şi Daniel Opriţa şi-au fac deja o carte de vizită care le-ar putea folosi pe viitor în spaţiul rus, acolo unde şi posibilităţile de transfer ulterioare sunt mult mai profitabile decât din Liga I. Se observă astfel că „Dinel” este departe de a fi fost un fotbalist terminat, aşa cum se mai credea!