Fostul mijlocaș al Petrolului, Georgian Păun, a deschis scorul, astăzi, pentru Oțelul Galați și i-a dedicat golul tatălui său, plecat la cele sfinte luna trecută, după o boală necruțătoare!

Dragos Trestioreanu -

Fostul mijlocaș al Petrolului, Georgian Păun, a deschis scorul, astăzi, pentru Oțelul Galați și i-a dedicat golul tatălui său, plecat la cele sfinte luna trecută, după o boală necruțătoare!

Sâmbătă, 20 martie 2020, în etapa a XII-a a campionatului Seriei a II-a din Liga a III-a de fotbal, la Galați, Oțelul a dispus cu 3-1 (0-0) de brăilenii de la Viitorul Ianca, iar cel care a deschis scorul a fost ex-petrolistul din ligile a patra și a treia Georgian Păun. Cel la care clubul găzarilor a renunțat atât de ușor, după promovarea în eșalonul secund. Mijlocașul de creație a plecat la Farul Constanța, în L2, la care a marcat goluri de mare efect, iar apoi a coborât un eșalon, ajungând la CSM Medgidia și Oțelul Galați. Imediat după ce a marcat în minutul 58, Păun și-a scos tricoul de joc, lăsând la vedere un altul, pe care era imprimat chipul tatălui său, fotbalistul făcând și un gest emoționant, arătând spre Cer, acolo unde a ajuns părintele său în urmă cu aproape 40 de zile! „I-am dedicat golul tatălui meu, stins din viață, după o boală gravă la plămâni, după ce l-am internat la Spitalul Județean” – a mărturisit, pentru www.gazetaph.ro, fostul echipier al Petrolului, trist după pierderea celui care i-a dat viață.

Constantin Păun, fost tată fericit al doi băieți mari pasionați de fotbal, Marian și Georgian, ultimul și practicându-l la cel dintâi eșalon, a plecat la cele sfinte la vârsta de 65 de ani, lăsând în urma sa numai regrete. Durerea sufletească imensă a lui Georgian i-a mai fost atenuată puțin fiindcă, peste șase luni, i se va naște primul copil. Jucătorul Oțelului este stabilit în Constanța, odată ce s-a căsătorit în zonă. Însă, pentru a a juca fotbal la o grupare cu obiectiv cert promovarea, a ales să schimbe regiunea și județul, trecând din Dobrogea în Moldova, respectiv din Constanța în Galați. Cum la Oțelul mai evoluează și doi ex-petroliști, Cristian Sârghi și Bogdan Gavrilă, dar și alți foști prim-divizionari, cum este și autorul „dublei” de azi, George Cârjan, golul de onoare al Viitorului Ianca fiind bifat de către un fost… „oțelar”, Laurențiu Iorga, Păun afirmă că lotul gălățenilor „este clar de accedere în liga a doua”! Dacă va promova, Georgian o va avea, mai mult ca sigur, ca adversară, în următorul sezon, pe… Petrolul Ploiești!

Foto: site oficial Oțelul Galați și FCP TV