Fostul om de gol al echipei CS Blejoi, Mircea Ivan, a devenit… Chef în Belgia!

Dragos Trestioreanu -

Fostul om de gol al echipei CS Blejoi, Mircea Ivan, a devenit… Chef în Belgia!

Câteva ediții bune de campionat ale Ligii A Prahova în luptă directă pentru titlul de golgheter cu Andrei Ciobanu, actualmente la CS Păulești, dar și câștigând singur acest titlu onorific, Mircea Ivan (rândul de sus, al doilea de la stânga; foto: Paul MÂINEA), de la CS Blejoi, a părăsit, joi, 6 octombrie 2016, România și-a plecat în Belgia, prinzând acolo un contract mai bun, la un restaurant dintr-un oraș al Beneluxului. Astfel s-a și explicat absența lui din echipa Blejoiului, la dificilul meci de sâmbătă de la Plopeni, pierdut de de-acum fosta sa formație, scor: 1-2, cu trupa locală, CSO. Postul de vârf împins titular a fost preluat de juniorul de nici 18 ani, Cosmin Lambru, în prezent golgheter al eșalonului de elită județean.

Ivan, care a renunțat astfel la fotbal, este un produs al școlii de fotbal a lui Daniel Chiriță, Petrolul ’95, și a fost component al selecționatei Prahova-Muntenia, participantă la grupele preliminare din UEFA Regions Cup. Mare speranță, el a prins partide și la eșalonul imediat superior, dar – în ultimele sezoane – a evoluat la CS Blejoi. Fiind fotbalist cu statut de amator, atacantul a trebuit să-și caute și serviciu, găsind la… restaurnatul Jinx, din centrul Ploieștiului, ca bucătar. Avea un program dificil de lucru, două zile consecutive, de dimineață până seara, la bucătărie, iar în următoarele două, libere, în afară de odihnă, trebuia să facă antrenamente la sala de forță sau pe gazon. Și-apoi, tot așa!

Cum, în Belgia, va câștiga cu mult mai bine decât acasă, Ivan a acceptat imediat contractul din străinătate și și-a pus ghetele în cui, cel puțin pentru o anumită perioadă de timp. Astfel, CS Blejoi a pierdut un important de gol, fapt care s-a observat, de altfel, în confruntarea de la Plopeni. Dar, este firesc ca orice jucător amator să se gândească în primul rând la câștigul material al său, care îi facilitează un trai mai bun. Mircea George Ivan, pe numele întreg din CI, lasă sportul-rege la vârsta de numai 28 de ani, el mai având, fără discuție, destui ani pentru a fi arătat cum se înscriu goluri pe bandă rulantă. Însă, asta-i viața!