Fostul petrolist Abdellah Zoubir – eliminat din Cupa Franței de o echipă de amatori! Acum îl are coechipier și pe fostul stelist Habibou

Dragos Trestioreanu -

Fostul petrolist Abdellah Zoubir – eliminat din Cupa Franței de o echipă de amatori! Acum îl are coechipier și pe fostul stelist Habibou

Înainte de terminarea ultimului retur de campionat al SC FC Petrolul ]n Liga 1, club intrat în vara trecută în stare de faliment, play-maker-ul francez în vârstă – atunci – de 24 de ani, Abdellah Zoubir (foto, în plan secund, urmărind executarea unui penalti de către fostul jucător al echipei CFR Cluj, Cristian Lopez Santamaria; Facebook), a găsit destul de repede unde să-și continue cariera fotbalistică, fiind și liber de contract după despărțirea de găzari. Astfel, Zoubir a semnat cu o formație din țara sa, RC Lens, cea care avea să-și pună ulterior candidatura pentru revenirea în Ligue 1. La Lens, francezul nu a fost singurul care bifase meciuri în Liga 1 din România, după destul de scurt timp „roș-galbenii” înregimentându-l și pe unul dintre golgheterii celui dintâi eșalon al nostru, spaniolul Cristian Lopez Santamaria, de la fosta campioană din cartierul clujean Gruia, CFR. Ambii talentați fotbaliști s-au remarcat în prima parte a acestui sezon, ex-petrolistul în calitate de creator, iar fostul „ceferist” – ca marcator.

Zoubir si CristianDupă 22 etape scurse din stagiunea actuală din Ligue 1, RC Lens se află pe locul al patrulea, cu 35 de puncte, ex-aequo cu 0 altă fostă formație de prim eșalon, Troyes, iar la două lungimi în spate se află tot două grupări cunoscute, RC Strasbourg și FC Sochaux, prima având un meci mai puțin disputat. Plutonul este condus de Brest (41), urmată de celebra de altădată Reims (37) și, respectiv, Amiens (35, ca și Lens și Troyes). În ultima zi a lunii trecute, trupa „Sang et Or” s-a deplasat pe terenul unei echipe din „Championnat de France Amateur 2”, Bergerac Perigord FC, pentru a juca în „16”-imile Cupei din Hexagon. Surprinzător, amatorii din Bergerac au eliminat-o pe RC Lens cu scorul de 2-0, dar mai mult ca sigur că echipa antrenată de Alain Casanova este mai precupată de campionat, acolo unde se luptă pentru promovare. Meciul a fost arbitrat de Florent Batta, fiul mult mai cunoscutului fost cavaler al fluierului Marc Batta, actual director național de arbitraj în Federația Franceză de Fotbal, urmându-i celebrului Michel Vautrot. Batta sr. este și membru al Comisiei de arbitraj UEFA, iar din 2013, și al celei similare de la FIFA.

Habib Habibou, rclens.frInteresant este că în ziua partidei din Cupa Franței, clubul lui Abdellah Zoubir și Cristian Lopez Santamaria a semnat încă un jucător care a bifat confruntări în Liga 1 din România. Este vorba despre longilinul atacant centrafrican Habib Habibou, în vârstă de aproape 30 de ani. Habibou a fost component al lotului Stelei, în returul sezonului 2007-2008, iar în cantonamentul de iarnă de-atunci a fost la un pas de moarte, în timpul unui joc-test din străinătate, ciocnindu-se violent de un adversar și fiind cu greu recuperat de către staff-urile medicale ale celor două combatante! La RC Lens, Habib Habibou va purta numărul 10, în vreme ce Zoubir are tricoul cu numărul 11, iar Cristian – pe cel cu numărul 26.

Abdellah-Zoubir, dolcesport.ro_Deși a jucat doar aproape un sezon la SC FC Petrolul, în cel mai încercat din perioada de după promovarea din vara lui 2011, Zoubir a fost unul dintre fotbaliștii mult simpatizați de către suporterii „lupilor”, grație calităților sale tehnice deosebite. Semnat pe trei ediții de campionat, francezul cu origini nord-africane a putut pleca numai după una, profitând de situația dificilă a clubului, care se îndrepta spre faliment. Reamintim că, dacă nu a putut fi coechipier cu Abdellah la Petrolul, club la care fusese propus înainte de a o alege pe CFR Cluj, dar a fost refuzat, Cristian – un foarte bun prieten al ex-găzarului Pablo de Lucas Torres – i-a devenit coleg de echipă „cocoșului” în Ligue 2, acolo unde cei doi conlucrează foarte bine în atacul lui Lens.

Foto: www.lavoixdunord.fr, Facebook, www.rclens.fr, www.dolcesport.ro