Fostul petrolist Constantin Budescu, ales de Clubul Sportiv al Jurnaliștilor drept „Cel mai bun fotbalist român al anului 2017”

Dragos Trestioreanu -

Fostul petrolist Constantin Budescu, ales de Clubul Sportiv al Jurnaliștilor drept „Cel mai bun fotbalist român al anului 2017”

În ambianța deosebită a mega-localului de evenimente Soiree, din Pipera, la Gala Fotbalului Românesc 2017, unui fost echipier al Petrolului, Constantin Budescu, i s-a înmânat premiul pentru „Cel mai bun fotbalist român al anului 2017”. A debutat, ca junior, în formația „lupilor” în eșalonul secund, talentul imens și non-conformismul detașându-l de ceilalți coechipieri ai săi, indiferent de gruparea la care a fost legitimat. Vândut de către penultimul acționariat al SC FC Petrolul la FC Astra, pe vremea când acest din urmă club domicilia în Ploiești, Budescu nu numai că a încântat lumea fotbalului autohton, ci și a reușit să câștige și trofee, Cupa României, Supercupa și titlul național.

După un scurt periplu în eșalonul secund al Chinei, a revenit la Astra, iar din vară, a fost cumpărat de FCSB, fiind capul de listă al listei de achiziții a lui Gigi Becali, de fiecare dată. Și cu trupa „roș-albaștrilor”, ca și cu Astra mutată la Giurgiu, el a reușit o calificare în primăvara europeană a Europa League, redevenind om de bază la echipa națională a României, odată cu instalarea ca selecționer a unui ex-antrenor al Petrolului, Cosmin Contra. Tată fericit al doi băieți, „Budi” începe să adune premii după premii, fiind de așteptat să mai câștige și altele pentru acest an foarte bun al lui.

Foto: Mihai TOMA