Fostul petrolist Damien Boudjemaa s-a intors de unde a venit la Ploiești

Dragos Trestioreanu -

Fostul petrolist Damien Boudjemaa s-a intors de unde a venit la Ploiești

După ce a fost propus, în această vară, la FC Petrolul Ploiești, venind în România, fostul jucător al „lupilor”, francezul Damien Boudjemaa, nu a stârnit interesul actualei conduceri, asta deși în urmă cu cinci ani câștigase cu găzarii Cupa României, iar în urmă cu doi, cu Astra Giurgiu, chiar titlul național.

Fotbalist rafinat, de „profesie” play-maker, obligat însă de foști antrenori ai SC FC Petrolul să „migreze” în bandă, acolo unde a și rămas, cu rezultate foarte bune, Boudjemaa a fost respins acum, la vârsta de 33 de ani. Chiar dacă noul Petrolul nu are un jucător de creație, după ce fostul căpitan, Claudiu Tudor, și-a pus ghetele în cui. Probabil că a contat mai mult anul de absență de pe gazon, ca urmare a unei intervenții chirurgicale suferite pentru a scăpa de pubalgie. Aspect care nu i-a deranjat însă pe oficialii de la echipa US Lusitanos Saint-Maur, din CFA (Liga a IV-a franceză), eșalon din care și fusese adus la SC FC Petrolul, în iarna lui 2012, pe vremea când manager general era Vivi Răchită. De-acum, Damien va juca pe o arenă cu 3.500 de locuri, denumită Stade Adolphe-Chéron, din Saint-Maur-des-Fosses. Sperând să promoveze în National, a treia divizie din Franța, oficialii lui Lusitanos au apelat și la experiența lui Boudjemaa.

Reamintim că, atunci când i-a fost recomandat lui Răchită, Damien evolua la formația UJA Alfortville, în al doilea semestru al lui 2011, în CFA, dar trecuse și prin National. Cu alte cuvinte, el s-a întors nu numai în țara de baștină, ci și în divizia în care evolua atunci când a ajuns la Petrolul, dovedindu-se una dintre cele mai bune achiziții din acele vremuri, grozave pentru „lupi”. După ce a ieșit pentru prima oară din Franța, Boudjemaa a bifat trei cluburi, două din România, Petrolul (2012 – ianuarie 2014) și Astra (2015-2017) – al cărei meci de pe „Arena Națională”, cu FCSB, din ultima etapă a ediției 2017-2018, l-a și urmărit live – și unul din Cehia, Slavia Praga (februarie 2014-2015). Acolo unde ajunsese după ce conducătorii găzarilor îl vânduseră pe o sumă nu foarte mare, ulterior a 60 de meciuri în galben și albastru și a șapte goluri marcate pentru trupa „lupilor”, cel mai frumos fiind înscris în poarta lui Dinamo, la București, în returul sezonului 2011-2012, cel al salvării de la retrogradare.

Foto: www.pro.foot-national.com