Fostul petrolist Dragoş Mihalache a debutat cu un eşec, la cârma tehnică a echipei CS Blejoi, în faţa ex-astristului Iulian Savu

Redactia -

Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, pe terenul sintetic din incinta Complexului olimpic Sydney 2000, de la Izvorani, două echipe din campionatul Ligii Prahova, AS Ploieşti (fostă Dero) şi CS Blejoi (ex-CS Blejoi Vispeşti), au bifat un meci-test (foto sus; Paul Mâinea), numai bun pentru a vedea la lucru, printre altele, şi jucătorii noi sau aflaţi la probe. De la întâlnire a… lipsit iarba, fie şi artificială, suprafaţa de joc fiind acoperită cu un strat subţire de zăpadă, care le-a pus unele probleme în plus combatanţilor. Ploieştenii au utilizat echipa de bază, abia pe final apelând la cei de-abia veniţi. În schimb, numărul noutăţilor a fost mult mai mare la actuala echipă a lui Dragoş Mihalache. „Norman” a debutat cu o înfrângere pe banca Blejoiului, semn că are de lucru după ce l-a înclouit pe Bogdan Onuţ, trecut la formaţia favorită la calificarea în barajul pentru Liga a III-a, CSM Câmpina, rămasă fără adversar, ulterior plecării celor mai buni jucători ai Unirii Urlaţi, la Voinţa Ciorani, în Liga B Prahova, în frunte cu sponsorul Ion Mihai. Meciul amical de la Izvorani s-a încheiat cu scorul de 1-0 (0-0), autorul unicului gol fiind Lungu, cel care a transformat o lovitură de la „11 metri”, în minutul 85. De precizat însă că, în prima repriză, şi CS Blejoi a beneficiat de un penalti (foto jos; Paul Mâinea) dar şutul Loga (nr. 8) a fost parat de c[tre fostul divizionar B, Bogdan Rădulescu. În ciuda trecerii timpului, Bobby dovedeşte că nu şi-a pierdut reflexele care l-au făcut cunoscut drept un portar foarte bun. Învinşilor le-au lipsit doi jucători din actualul efectiv, Ad. Ioniţă (accidentat) şi Bogdan Ţicu, lăsat să se antreneze acum cu divizionara C din Seria a VI-a, Conpet Ploieşti, tânărul fundaş central fiind, de altfel, folosit, tot sâmbătă, într-un joc-test al trupei antrenate în prezent de Florin Pârvu, cel care l-a şi „ochit” pe blejoian. Ţicu a evoluat în a doua repriză a partidei Conpetului cu Intersport Blejoi_2Filipeştii de Târg (Seria „PLOIEŞTI” a Ligii B Prahova), desfăşurată pe terenul II de la Strejnic şi încheiată cu scorul de 6-1 pentru gazde, la care a debutat Paul Abba, fostul jucător nigerian al formaţiei de Liga I, CS Turnu Severin, bifând o „dublă” în primul sfert de oră al întâlnirii.

AS PLOIEŞTI: B. Rădulescu – C. Ene, D. Chiriţă, Lungu, A. Mihai – N. Iacob, Roşu, Bălan, Fl. Ion – A. Stan, A. Marinescu. Au mai jucat: A. Niţă – Costache, I. Grigore, Copilu, G. Toader, G. Pană (ex-Luceafărul Dărmăneşti), Petculescu (Petrolul – juniori). Antrenor: Iulian Savu
CS BLEJOI: V. Răchită (ex-AFC Filipeştii de Pădure) – Sterie, R. Ionescu (ex-AFC Filipeştii de Pădure), Maradin, Cr. Stan – Cl. Codreanu (ex-CSM Câmpina), Gh. Matei (ex-Astra II), Secreţeanu, Cr. Anghel – B. Arnăutu (Petrolul – juniori), Loga. Au mai jucat: V. Ion – Mirea, Licsandru, Galat, V. Nica (ex-Voinţa Livadea), Stoian (ex-CSM Câmpina), Androne (ex-Unirea Lipăneşti), Constantinescu (ex-UnireaTeleajen). Antrenori: Dragoş Mihalache (principal), Emil Coşieru (secund).

După cum se poate observa mai sus, tehnicianul echipei AS Ploieşti, fostul jucător al Astrei, Iulian Savu, a avut la dispoziţie un grup de foşti fotbalişti de la primele trei eşaloane ale ţării, precum Daniel Chiriţă, Bogdan Rădulescu, Ion Grigore, sau din prima divizie de futsal, Marian Bălan, iar Mihalache a apelat la mai mulţi jucători noi, semn că, în măsura în care vor confirma, la CS Blejoi se intenţionează a se face o restructurare a lotului. Meciul-test a avut parte de doi centrali, câte unul de repriză, care au făcut la pauză rocada, al treilea arbitru fiind un „puşti” de 15-16 ani, Mihai Pandele. Astfel, un mitan a fost condus de către arbitrul-asistent purtător de ecuson FIFA, Cristian Nica, în prezent vicepreşedinte al… CS Blejoi, iar altul – de Valentin Dumitru, şi el tuşier divizionar. Deşi zăpada şi vântul i-au cam afectat pe jucători, „amicalul” a fost unul alert, atractiv, cu multe ocazii de gol. Pentru cele două echipe, pregătirile vor continua, pe blejoieni aşteptându-i şi un cantonament la Ciuta, în judeţul Buzău, posibil prin contribuţia financiară a primăriei din comuna prahoveană.