Fostul petrolist Eugen Baştină, aproape de a deveni antrenorul principal al Dunării Galaţi

Redactia -

A jucat ani buni la FC Petrolul Ploieşti, fiind unul dintre fotbaliştii apreciaţi ai grupării „galben-albaştrilor”, alături de care, din postură de rezervă, a ajuns să evolueze în finala Cupei României, adjudecată, pe fostul „23 August”, după executarea loviturilor de departajare, în dauna Rapidului. Dar, apoi, s-a transferat la Oţelul Galaţi,  club la care şi-a încheiat cariera fotbalistică. S-a stabilit în oraşul ultimei sale formaţii, a devenit antrenor, fiind secundul, în ultimii doi ani, ai fostei vedete locale, Viorel Tănase, la o o divizionară B, Dunărea Galaţi. Iar acum, odată cu plecarea lui Tănase la FC Farul Constanţa, Eugen Baştină (foto; www.liga2.ro) este foarte aproape de un debuta în cariera de prim responsabil tehnic al unei echipe.

„L-am sunat pe Baştină şi i-am spus că-l vrem antrenor principal, cu un contract pe o perioadă de un an şi jumătate” – a declarat, pentru cotidianul gălăţean Viaţa Liberă, preşedintele Dunării, Auraş Braşoveanu. Acesta a explicat că „vom începe să ne gândim la alte variante doar dacă el ne va refuza. Nu este o situaţie favorabilă de a prelua o echipă, în această postură, din punct de vedere al poziţiei din clasament, dar – prin prisma valorii jucătorilor din lot – e totuşi una avantajoasă. Îl aşteptăm pe Baştină să se întoarcă la Galaţi, pentru a discuta concret”.

Aflat în vacanţa de iarnă la Braşov, ex-petrolistul a spus pentru aceeaşi publicaţie, informaţie preluată de www.liga2.ro, că ar fi tentat să accepte propunerea clubului la care activează. „Mă aflu deja în drum spre casă, o să iau o decizie după ce discut cu preşedintele Auraş Braşoveanu, să văd ce se vrea de la mine şi în ce condiţii” – a spus Eugen Baştină, adăugînd că, „în principiu, sunt dispus să accept, fiindcă ar fi un pas înainte în carieră. Doar practicând, poţi progresa ca antrenor principal. Cu ce experienţă am acumulat ca jucător, cu ce am învăţat de la Tase (n.r. – Viorel Tănase), cred că pot face faţă însă acestei provocări”. Dunărea Galaţi a terminat turul ediţiei 2011-2012 pe locul al XI-lea al ierarhiei Seriei I a Ligii a II-a, cu 19 puncte, adică tot atâtea cât are şi viitoarea formaţie a de-acum fostului coleg de staff tehnic, FC Farul. Dacă îşi va da acordul s-o preia pe Dunărea, Baştină va conduce primul său antrenament ca antrenor principal luni, 9 ianuarie 2012.

.