Fostul petrolist Nini Popescu – cel mai bun fotbalist al Argeșului în derbiul local contra CS Mioveni! După ce a fost schimbat pe final, echipa lui a… pierdut jocul de acasă!

Dragos Trestioreanu -

Fostul petrolist Nini Popescu – cel mai bun fotbalist al Argeșului în derbiul local contra CS Mioveni! După ce a fost schimbat pe final, echipa lui a… pierdut jocul de acasă!

Dacă echipa lui, Campionii FC Argeș Pitești, ar fi menținut, până la ultimul fluier al mureșeanului Florin Andrei, măcar rezultatul înscris pe tabelă în momentul înlocuirii sale fără temei (minutul 87), adică 2-2, în derbiul local contra CS Mioveni, fostul petrolist Nini Popescu ar fi trebuit, pe bună dreptate, declarat „MVP”-ul celui mai spectaculos meci de până acum din play-off-ul Ligii a II-a! În prima repriză, el a provocat, într-un interval de numai cinci minute, acordarea a trei „galbene”, lui Simon Măzărache, Robert Gherghe și, respectiv, Marian Șerban, din lovitura liberă acordată la faultul de cartonaș al celui din urmă Ionuț Năstăsie (32) egalând scorul, printr-un șut peste zid, cu mult efect, la care Flavius Croitoru a avut o reacție cel puțin bizară! Tabela fusese schimbată mai devreme de către fundașul stânga al Miovenilor, Cătălin Alexe (11), pentru un 1-0 în favoarea oaspeților, după un șut frumos, în cross, de pe stânga. Dar, Nini nu s-a mulțumit numai cu atât! În afară de jocul lui pe model occidental, cu pase numai din prima și direct pe coechipierul demarcat, el a mai punctat la titlul de „MVP” și cu un gol marcat cu… capul (40), din careul mic (foto sus, al doilea în echipament violet, de la dreapta la stânga), la recentrarea lui Mihai Leca, în urma unei „directe” de la distanță a celui care adusese victoria în dauna Rapidului, în „Regie”, Ionuț Șerban! În repriza a doua, Popescu (79) a preluat frumos un balon, deviat dintr-un alt fost petrolist, Vasile Buhăescu, a pătruns în suprafața de pedeapsă și a șutat tare la poartă, Croitoru având, și atunci, încă o intervenție de mare efect, cu ajutorul căreia și-a spălat din… păcatele de la reușita lui Năstăsie! A fost meciul lui Nini, fără doar și poate, pe care ai săi totuși l-au pierdut și din cauza unor schimbări de neînțeles pe final de joc, ca și al ghinionului (vezi barele țintite de gazde)! Ba mai mult, Argeșul l-a pierdut pentru jocul cu Petrolul pe Andrei Tofan, un fundaș dreapta inimos, cel care a fost eliminat de pe teren în minutul 90+2, atunci când a văzut al doilea cartonaș galben, pentru proteste! 

CS Mioveni, care venea după un singur punct adjudecat pe teren propriu, ulterior unei „duble” consecutive acolo, 0-0 cu Fotbal Club Rapid București și 0-2 cu UTA Arad, a revenit, prin succesul din derbiul argeșean, în cărțile promovării, urcând pe poziția de baraj! În schimb, trupa lui Ionuț Badea parcă se văzuse, probabil, cu toții sacii urcați în căruță până în minutul 68! Mai precis, minutul egalării reușite de Ionuț Rădescu, cu un șut pe jos, după o „foarfecă” ratată a tizului coechipier Ionuț Burnea. În final, Marian Anghelina (foto jos, la minge) a marcat la gafa lui Răzvan Ducan, portarul detașat de la FCSB, reușita din minutul 89 consfințind o victorie la care cred că nici cel mai optimist fan din orașul fabricii Dacia nu mai spera! Cu acest succes, Miovenii au întrerupt debutul bun al lui Andrei Prepeliță & Co., cei care bifaseră un 0-0, la Turris-Oltul Turnu Măgurele, și un 2-1, în „Regie”, la Rapid! Deci, acum, punctaj total egal, după primele trei etape, al celor două formații din județul Argeș, cu același avantaj de o lungime în favoarea „galben-verzilor”, ca și înaintea startului play-off-ului. Lider continuă să fie UTA (29 de puncte), pe poziția a doua se află Turris (25), pe trei, reamintesc, CS Mioveni (24), imediat mai jos este FC Argeș (23), iar pe ultimele două locuri, FC Petrolul Ploiești (22) și, respectiv, Rapid (21). În etapa a IV-a, sunt programate următoarele partide: UTA – Rapid (duminică, 26 iulie 2020, ora 17.00), Turris – CS Mioveni (marți, 28 iulie, 17.00) și Petrolul – FC Argeș (marți, 28 iulie, 19.00).

Foto: www.sport.ro