Fostul petrolist Nini Popescu, cel mai periculos atacant al Argeșului, nu l-a putut salva pe Nicolae Dică, la (re)debut! Alexandru Pelici a fost mai cu noroc

Dragos Trestioreanu -

Fostul petrolist Nini Popescu, cel mai periculos atacant al Argeșului, nu l-a putut salva pe Nicolae Dică, la (re)debut! Alexandru Pelici a fost mai cu noroc

Începută vineri, 2 august 2019, cu surpriza CSM Reșița – Universitatea Cluj 2-0, prima etapă a ediției 2019-2020 a campionatului Ligii a II-a de fotbal s-a terminat marți, 6 august, tot cu una, parcă și mai mare: FC Argeș Pitești – Ripensia Timișoara 1-2! Astfel, două dintre candidatele la promovare au început cu stângul întrecerile, ca și Dunărea Călărași (0-3 la UTA Arad), de altfel, și vor avea de tras serios pentru a nu pierde teren, încă de la bun început.

Cu ex-petrolistul Nini Popescu pe bancă, ca și cu feciorul fostului internațional Jean Barbu, Cătălin, Argeșul a avut o primă repriză în care atacul nu a avut – cum se spune în box – „punch”, un alt fost petrolist, Vasile Buhăescu, fiind bine ținut de fundașii centrali ai oaspeților bănățeni. Dar, când echipele se pregăteau să meargă la vestiare obișnuite cu remiza albă, deși Ripensia fusese parcă mai aproape de deschiderea scorului, nou-venitul constănțean Marius Fotescu – cel care, mai ieri, juca la obscura echipă din Cernavodă, înainte să fie adus la Farul – a preluat un balon, în dreapta, în unicul minut de prelungire, și l-a catapultat, fabulos, în vinclul opus. Din bara interioară dreaptă, mingea a ricoșat jos, în fundul plasei! Bun scor pentru pauză!

La reluare, antrenorul Argeșului, Nicolae Dică, revenit de fapt la cârma acestei grupări după redenumirea actuală din fostul SCM Pitești, pe care îl promovase în Liga a II-a, înainte de a o prelua pe… FCSB, a mizat pe vivacitatea lui Nini Popescu. I-a mers bine, blonda extremă ex-petrolistă reușind să egaleze puțin înainte de a se intra în ultimul sfert de oră, după un șut cu stângul, din careu, la colțul scurt al porții junelui Emilian Dobre, imbatabil până atunci. Golul lui Nini a fost facilitat de o fază „ca la carte” a lui Andrei Blejdea, unul dintre cei trei foști jucători aduși de la Pandurii Târgu Jiu, vara aceasta. Blejdea s-a distrat cu apărătorii adverși și a pasat perfect, pentru egalare la 1! Ulterior, același Nini Poescu putea aduce victoria, dar a avut un ghinion nebun la cele două ieșiri prea temerare dintre buturi ale lui Dobre, prima oară necadrând reluarea, iar a doua oară, ratând de puțin lob spectaculos. Și, pe final, a venit lovitura de teatru: Silviu Zaluschi, fotbalistul cu cască din sezonul trecut, aproape l-a imitat pe Fotescu, cu un șut expediat de la 18 metri, și acesta spre vinclu, stâng de data aceasta! Reușita a venit după ce își… amețise un oponent! Cu 2-1, Ripensia este a doua echipă câștigătoare în deplasare, la fel cum reușise… CS Mioveni, 1-0 la… ASU Poli Timișoara! Fantastică această coincidență, nu-i așa?

Foto: Facebook FC Argeș, www.gsp.ro și captură Digisport