Fostul portar al Botoșaniului, Raul Avram, primul transfer confirmat din iarnă al Petrolului

Dragos Trestioreanu -

Fostul portar al Botoșaniului, Raul Avram, primul transfer confirmat din iarnă al Petrolului

La meciul amical desfășurat pe terenul cu iarbă artificială din cadrul Liceului de Petrol din Câmpina, între liderul ierarhiei turului ediției 2017-2018 a campionatului Seriei a III-a din Liga a III-a, FC Petrolul Ploiești, și campioana de toamnă a Ligii A Prahova, CS Blejoi, buturile trupei antreenate de-acum de Romulus Ciobanu au fost apărate de Cătălin Nițache, goal-keeper împrumutat în vară la divizionara C Olimpia Râmnicu Sărat, respectiv de Raul Avram. Cel din urmă era un apărător al buturilor aparținând de FC Botoșani și detașat la divizionara secundă Știința Miroslava pentru întreg sezonul în curs. Numai că s-a renunțat, deja, la acest împrumut, iar Avram a venit la Petrolul, impresionând la ultimul amical din acest an al „lupilor”.

Drept urmare, goal-keeper-ul în vârstă de 24 de ani – s-a născut pe 20 iunie 1993 – a fost primul fotbalist care a semnat cu FC Petrolul în pauza de iarnă, fapt confirmat nu numai de el, pe o rețea de socializare, ci și de președintele executiv al clubului găzarilor, Cristian Vlad.

În atenția „galben-albaștrilor” se mai află încă un portar, mai tânăr cu aproape șapte ani, un internațional „U 18”, David Duțu, căpitanul din tur al colegei de întreceri, SC Popești-Leordeni. Dar, se pare că abia la vară se va putea discuta de un eventual transfer al junelui în vârstă de 17 ani și jumătate și înalt de 1,90 metri.

Revenind la Avram, potrivit siteului www.transfermarkt.de, acesta este cotat la 50.000 de euro, la fel ca și portarul Astrei 2, Cristian Nedelcovici, de exemplu, a fost împrumutat – de la FC Botoșani la Știința Miroslava, echipă la care a bifat, ca integralist, șase partide, în tur, primind 29 de goluri, din cauza unei defensive catastrofale! – de pe data de 11 iulie 2017 până pe 30 iunie 2018. Cum scriam mai sus, s-a renunțat între timp la această detașare pe un sezon și a putut fi înregimentat astfel de FC Petrolul. Raul – care este originar din municipiul Bistrița, a debutat în fotbal la liceul cu profil sportiv local și are o soră – este foarte bun prieten cu un fost petrolist din eșalonul secund, Elek Robert, ce i-a fost coechipier la FC Botoșani, dar care a absentat tot turul, din cauza unei accidentări serioase. În Prahova, Elek a mai jucat la Poiana Câmpina și Fortuna Brazi, nefiind chiar exclus sa-l revedem însă aici, în viitor.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.btonline.ro și www.liga2.ro