Fostul primar al Azugii, Adrian Purcaru, către majoritatea consilierilor orașului: ”Sfidați cu nesimțire opinia celor care v-au votat”

Daniel Dimache -

Fostul primar al Azugii, Adrian Purcaru, către majoritatea consilierilor orașului: ”Sfidați cu nesimțire opinia celor care v-au votat”

 

Adrian Purcaru, fostul primar al orașului Azuga, timp de 3 mandate, în perioada 2000-2012, după ce vreme îndelungată a păstrat discreție și a preferat să nu se amestece în actul politic și de administrare al orașului Azuga, a răbufnit, printr-un comentariu dur, plin de cuvinte grele adresate consilierilor locali din stațiunea montană de pe Valea Prahovei. Fostul edil, un om extrem de respectat în Azuga, fiind în primul său mandat, la 27 de ani, cel mai tânăr primar de oraș din țară, a luat poziție public după ce 10 din cei 13 consilieri locali ai actualului legislativ al localității au votat, în ședința din 10 martie 2022, un proiect de hotărâre inițiat de actualul primar, George Ciprian Barbu, privind realizarea unui pasaj rutier la intersecția DN1 și strada Prahovei, chiar în centrul orașului.

Purcaru le reproșează consilierilor că au ”aruncat la primul coș de gunoi opinia ferm exprimată a azugenilor”, sute dintre aceștia semnând o petiție împotriva ridicării acestui pasaj. Se pare că localnicii consideră că proiectul nu corespunde nici din punct de vedere estetic, nici practic. Și biroul de specialitate al Primăriei și-a exprimat punctul de vedere că nu este de acord cu realizarea pasajului în forma propusă de proiectant, într-un document care a fost anterior adus la cunoștința consilierilor locali.

Purcaru îi acuză direct pe cei 10 care au votat proiectul de hotărâre că manifestă ”inutilitate” și ”rea credință”, făcând a doua oară ”o mare greșeală față de azugeni, după refuzul de acordare a burselor de merit, timp de 2 ani, pentru 100 de elevi de la Liceul Teoretic Azuga”.

În comentariul postat pe unul din grupurile de facebook ale comunității locale, fostul edil lasă de înțeles că în opinia sa nu poate fi vorba, din partea consilierilor, nici de ”o ignoranță atât de mare”, nici de ”obediența față de șefii de partid”, și îi întreabă cine este acel ”cineva” mai presus de jurământul făcut de ei la preluarea mandatului, care i-ar influența și dirija.

În final, fostul primar își arată indignarea folosind, la adresa consilierilor locali azugeni vizați, cuvintele ”nesimțire” și ”dispreț”.

Vă prezentăm întregul comentariu al lui Adrian Purcaru, pe grupul ”Comunitatea azugenilor”:

 

”A venit ziua votului în Consiliul local pentru proiectul privind realizarea pasajului în centrul orașului.
Cu două voturi împotriva realizării proiectului (Răzvan Neagoe și Grama Mihai), cu un consilier absent (Grusea Daniel), proiectul a fost avizat favorabil prin votul a 10 consilieri. 😵
Rămăsesem fără cuvinte, inițial, dar, am zis, totuși, să adresez câteva gânduri celor 10 consilieri locali care au votat pentru realizarea acestui proiect.

Pe cine reprezentați voi în Consiliul local al Orașului Azuga?

În fața cui v-ați îndoit, cine v-a presat atât de tare încât să aruncați la primul coș de gunoi opinia ferm exprimată a azugenilor?
Ați avut timp 2 luni de când se vorbește despre acest pasaj să adunați argumente, opinii, puncte de vedere de la cetățeni, de la specialiști, de la cine vreți voi.
Ați avut timp 2 luni să ne spuneți și nouă, ăstora pe care nu dați voi doi bani, care ar fi argumentele pentru susținerea acestui proiect. N-ați făcut-o, ba, mai mult, la dezbaterile publice organizate de primărie ați lăsat să se creadă că sunteți împotriva acestui proiect.
Ați văzut, ați auzit despre petiția semnată de sute de azugeni care au spus că nu doresc acest pasaj.
Biroul de specialitate al primăriei a consemnat într-un document care v-a fost adus la cunoștință toate motivele tehnice, urbanistice, pentru care acest proiect nu trebuie realizat în forma propusă de proiectant.
Votați lunar proiecte de hotărâre despre care azugenii află după votare sau deloc. Iar când se face o dezbatere publică pe un proiect de interes major, se lansează și semnează petiții de către azugeni, când cunoașteți fără doar și poate opinia acestora, voi votați împotriva comunității.
Este a doua mare greșeală pe care o faceți față de azugeni după refuzul de acordare a burselor de merit, timp de 2 ani, pentru 100 de elevi de la Liceul Teoretic Azuga. A doua oară când vă demonstrați inutilitatea și reaua credință în exercitarea mandatului de aleși locali.
Deci, cine este mai presus de jurământul pe care l-ați făcut la preluarea mandatului?
Ce fenomen inexplicabil v-a făcut să jucați această șaradă de prost gust?
Refuz să cred că ignoranța este atât de mare printre consilierii Orașului Azuga.
Refuz să cred că obediența față de șefii de partid vă face să sfidați cu nesimțire opinia celor care v-au votat.
Răspunsurile sa le oferiți azugenilor când îi întâlniți pe strada. Eu nu aștept nimic de la voi, m-am convins demult. Sper doar sa primiți ce meritați din partea celor care v-au votat: dispreț.”