Fostul rapidist Mircea Bornescu promite să dea totul pentru Petrolul la partida din Giuleşti

Redactia -

Sâmbătă, 9 martie 2013, de la ora 21.30, în transmisia live a „DigiSport 1”, SC FC Petrolul va oferi replica, pe arena bucureşteană din cartierul Giuleşti, unei echipe mult remaniate a Rapidului. La conferinţa de presă organizată de clubul găzarilor înaintea unui derbi cu o bogată tradiţie în fotbalul românesc, antrenorul principal al ploieştenilor, Cosmin Contra (foto, dreapta; www.fcpetrolul.ro), a avut inspiraţia de a-l aduce în faţa jurnaliştilor pe un fost jucător al „alb-vişniilor”, titularul actual al postului de portar al „lupilor”, Mircea Bornescu (foto, stânga).

Deşi, Rapidul a pierdut mai mult de o echipă în pauza de iarnă, din cauza intrării clubului în insolvenţă, Contra nu-şi consideră trupa pe care o pregăteşte drept favorită a întâlnirii de pe stadionul Valentin Stănescu-Giuleşti şi a explicat şi de ce: “Dacă ne luăm după locul din clasament şi după nivelul lotului, probabil că se poate spune că pornim cu prima şansă. Dar nu mergem în Giuleşti ca favoriţi, pentru că Rapid rămâne Rapid, mai ales atunci când joacă pe teren propriu. Sunt sigur că va dori să ne învingă şi trebuie să fim conştienţi de faptul că ne va aştepta un meci foarte greu. Am văzut de trei ori partida acestei echipe cu Dinamo, din etapa trecută, şi am ajuns la concluzia că este o formaţie care – chiar dacă a pierdut foarte mulţi jucători – arată agresivitate, are o organizare bună a jocului şi fotbalişti care pot face diferenţa. Ne aşteptăm astfel la un meci dificil, dar suntem încrezători în şansele noastre. Putem totuşi câştiga în Giuleşti şi, de aceea, vom merge acolo să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a lua toate cele trei puncte puse în joc”. Dovedind că a venit la conferinţa de presă cu lecţia învăţată, tehnicianul a făcut şi unele caracterizăîri individuale ale rapidiştilor: “În formula de start folosită cu Dinamo, viitorii adversari ai noştri au avut doar trei jucători foarte tineri, în rest fiind consacraţi. Portarul brazilian Pecanha şi jucătorii de câmp Abrudan, Grigore, Grigorie, Dică şi Roman  sunt fotbalişti cu mare experienţă, iar în meciul de sâmbătă e posibil să revină şi Pancu, indisponibil în ultima rundă”. Firesc, Cosmin Contra le-a acordat atenţie, cu acelaşi prilej, şi elevilor săi: “Cred că ne-am mai liniştit puţin, după ce am scăpat de presiunea primelor două rezultate, iar acum urmează meciuri cu echipe care joacă fotbal, ies la atac, lasă spaţii. Astfel încât, probabil, şi evoluţia Petrolului va fi alta. Mă aştept la mult mai mult de la băieţi, le-am şi spus că, din punctul meu de vedere, n-au dat nici 40-50% din ce pot, de fapt. Sper ca, la meciul contra Rapidului, să ajungă aproape de potenţialul maxim”. Lui Contra îi vor lipsi la Bucureşti Sebastian Achim, nerefăcut încă după o entorsă la gleznă, şi Elhad Naziri, abia recuperat după o răceală ce l-a împiedicat să se antreneze timp de mai multe zile. În rest, cu excepţia apărătorului buturilor, Vasili Hamutovski, şi a lui Constantin Grecu, Romario Santos Pires şi Vlad Morar, rămaşi în afara lotului de 18 fotbalişti care va fi înscris în „foaia” partidei din Giuleşti, ceilalţi componenţi ai efectivului sunt buni de joc.

La rândul său, Bornescu a prefaţat confruntarea contra Rapidului, echipă a cărei poartă a apărat-o înainte de a pleca, pentru puţină vreme, în Grecia şi, apoi, a venit la Petrolul, în turul în care manager general era Vivi Răchită, în partea a doua a ediţiei precedente trecând la „U” Cluj, acolo de unde a revenit la Ploieşti, în vara lui 2012. Goal-keeper-ul „lupilor” a spus, şi el, că “va fi un meci foarte greu, chiar dacă de la Rapid au plecat foarte mulţi jucători. Cei care se află acum acolo vor să demonstreze că merită să rămână şi în continuare. Cu siguranţă ne vor pune probleme, dar sperăm să continuăm evoluţiile de până acum şi să ne adjudecăm cele trei puncte, care vor fi foarte importante şi în perspectiva partidelor următoare. În Giuleşti este greu ca o altă echipă să fie considerată favorită. Se ştie că suporterii pun acolo presiune foarte mare pe adversari, iar jucătorii se vor motiva foarte bine pentru această partidă. Ca valoare a lotului, eu sunt convins că avem un plus, dar va trebui să şi demonstrăm aşa ceva”. În privinţa duelului cu fosta sa echipă, cel căruia i se spune Pepe a adăugat: “Se poate spune că este un meci special pentru mine, deoarece am evoluat şi la Rapid, acolo unde am avut o susţinere necondiţionată din partea suporterilor, dar acest fapt nu mă va împiedica să fac tot ceea ce depinde de mine ca să câştigăm. Sunt sigur că va fi un spectacol deosebit în tribune, deoarece, din punctul meu de vedere, se vor întâlni cele mai frumoase galerii din România, sperând ca şi noi, fotbaliştii, să ne ridicăm la nivelul acestora”!