Fotbaliștii de la CS Blejoi care se luptă pentru locul 1 cu Petrolul ’52 o fac acum (și) cu… zăpada!

Dragos Trestioreanu -

Echipă clasată pe locul secund al ierarhiei turului campionatului Ligii A Prahova, la egalitate de puncte cu liderul, ACS Petrolul ’52 Ploiești, cu un gol mai puțin la diferența de golaveraj, CS Blejoi a reluat pregătirile mai devreme decât formația antrenată de Octavian Grigore și Gheorghe Liliac. Blejoiul și-a propus să înceapă înaintea Petrolului și meciurile-test, în perspectiva atacării părții a doua a competiției. Numai că, o echipă din eșalonul al cincilea al Bucureștiului, CS Cadet, pe care blejoienii acceptaseră a o avea drept primă parteneră, CS Cadet, i-a încurcat pe prahoveni, anunțând că nu au… curățat de zăpada terenul cu iarbă sintetică pe care urma să aibă loc amicalul. S-a prezentat scuza că ar fi fost vorba despre o operațiune dificilă după ninsorile abundente din ultima vreme căzute deasupra capitalei țării. Ceea ce a fost și adevărat, de altfel.

2Cum jocul fusese programat a se desfășura pe 21 ianuarie 2017, antrenorii Blejoiului, Răzvan Vlad și Emil Coșieru, nu au mai putut găsi un alt adversar atunci, astfel încât au optat pentru o ședință de pregătire în sala de forță, iar marți, 24 ianuarie, asupra unui antrenament pe propria arenă, acoperită cu totul de… zăpadă. Fiind vorba însă numai despre alergări, stratul mai gros de omăt a fost exact ceea ce le trebuia lui Irinel Dumitru și coechipierilor săi pentru o bună pregătire fizică (și) în aer liber. Interesant este că, atunci, deși era foarte rece afară, doi dintre componenții lotului, golgheterul turului Ligii A Prahova, Cosmin Lambru (foto lângă titlu, cu numărul 16), și Ionuț Filip (foto sus, în text), au optat pentru o ținută mai de… vară. Primul a renunțat la pantalonii de trening, iar al doilea – și la bluza de trening, afișându-se chiar cu un tricou galben-albastru cu mânecă scurtă! Cu acest prilej, a trecut prin rigorile alergărilor dure și singura achiziție de până acum a echipei CS Blejoi, fostul jucător al liderului, Sebastian Petre. cel despre care se spune că ar fi avut anumite dificultăți în ceea ce privește reacomodarea la efort. Dar, cu siguranță, că va fi pus repede pe „linia de plutire” de către Vlad și Coșieru!

3Potrivit team managerului echipei CS Blejoi, Paul Mâinea, joi, 26 ianuarie, s-a mers pe „rețeta” de marți, cu antrenament tot pe terenul de lângă părimăria Blejoiului. Și ulterior se va menține același plan, urmând ca în perioada 6-11 februarie să se parcurgă etapele unui cantonament pe plan local. Așa cum s-a întâmplat, de altfel, și în vara trecută, atunci când s-a pregătit foarte bine startul în ediția 2016-2017 a întrecerilor din eșalonul de elită fotbalistic județean.

Dacă, în ceea ce privește reluarea pregătirilor, blejoienii au fost mai grăbiți decât, repet, petroliștii, și în privința debutului meciurilor amicale vor fi la fel. Asta chiar dacă li s-a dat puțin peste cap programul deja stabilit.

4Astfel, sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 12.00, CS Blejoi va primi replica Tineretului Berceni, trupă din Superliga A Prahova, devenită adversară preferată a formațiilor clasate pe primele două locuri în clasamentul turului Ligii A Prahova. Și Petrolul ’52 urmează s-o aibă drept oponentă pe formația din Berceni, pe 4 februarie. Reamintesc că unul dintre jocurile de pregătire tari de dinaintea reluării campionatului, care este programată pe 4 martie, când Blejoiul se va deplasa pe terenul echipei CS Ceptura, va fi cel împotriva grupării AFC Bănești-Urleta, una dintre cele mai puternice ale acestui eșalon și pe care băieții lui Răzvan Vlad și Emil Coșieru au învins-o, acasă, cu scorul de 2-0, în tur.

Foto: Paul MÂINEA