Fotbaliștii de la Petrolul, nemulțumiți că unele adversare din play-off s-au considerat „mai egale” decât altele! Pentru a se super motiva, l-au luat cu ei, la „Vigo Hotel”, și pe Leo Ursea

Dragos Trestioreanu -

Fotbaliștii de la Petrolul, nemulțumiți că unele adversare din play-off s-au considerat „mai egale” decât altele! Pentru a se super motiva, l-au luat cu ei, la „Vigo Hotel”, și pe Leo Ursea

Astăzi, 25 mai 2020, după cum era deja bine cunoscut, fotbaliștii, staff-urile tehnic și medical de la FC Petrolul și șoferul autocarului clubului au intrat într-un cantonament de 14 zile, care este găzduit de „Vigo Hotel”. Față de componența „delegației” anunțată sâmbătă, 23 mai, de www.gazetaph.ro au apărut două noutăți, semnalate pe siteul oficial al găzarilor. Mai precis, este vorba despre includerea în cantonamentul de două săptămâni și a lui Leonard Ursea, cel care va avea un rol important în aceste zile, prin super motivarea „lupilor”, respectiv absența de la „Vigo Hotel” a celui de-al treilea portar din efectiv, Cristian Apostolachi. Revenit în România, din Republica Moldova, pe data de 17 mai, Apostolachi este obligat să rămână acasă, în carantină, până la finele lunii, abia atunci putând intra în programul echipei.

În rest, s-au cazat la hotel cei 23 de fotbaliști, cei patru membri ai staff-ului tehnic, cei trei ai celui medical și, repet, șoferul autocarului, cu toții nominalizați, în urmă cu două zile, de siteul nostru. Reamintesc și că, păstrând distanțarea impusă de către autorități, pe lângă echipă, dar nu în carantină, ocupându-se cu logistica, vor fi team managerul Costel Ilie, ofițerul de presă Ionuț Pană, magazionerul Romeo „Peco” Ivan și cameramanul FCPTV, Cristian Chircă. Azi, toți cei care au ajuns la stabilimentul de lângă rondul unu al bulevardului castanilor au fost testați de Covid-19, ceea ce vor face și în a șaptea zi a cantonamentului, și în cea de-a 14-a. Testele au fost procurate de la clinica Sf. Maria, din București, și au costat 200 de lei, fiecare, rezultând astfel un efort financiar total al clubului găzarilor în valoare de 18.600 lei.

Pentru început – conducătorii Petrolului speră că numai până la 1 iunie -, jucătorii se vor pregăti în grupe de câte patru, programate la diverse ore, fiecare dintre acestea urmând a fi transportată cu autocarul, de la hotel, la una dintre bazele sportive alese în ziua respectivă, la Pleașa sau Strejnicu, și apoi înapoi la locul de cazare. Loc din care nimeni nu va ieși până la finele cantonamentului. De subliniat că oficialii echipei „galben-albaștrilor”, dar și fotbaliștii acesteia și-au exteriorizat nemulțumirea că unele dintre combatantele viitorului play-off al Ligii a II-a au „furat startul”, așa cum se spune în atletism!

Concret, petroliștii nu sunt supărați atât pentru faptul că anumite contracandidate la promovare au intrat în cantonament mai devreme, fiecare făcând-o după cum a crezut de cuviință ori s-a gospodărit, cât, mai ales, pentru că nu s-ar fi respectat impunerile Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Sănătății și protocolului medical al Federației Române de Fotbal. Adică, ar fi trecut direct la antrenamentele colective, ci nu pe grupe de câte patru fotbaliști. Iar asta încă din starea de urgență, continuând la fel și în cea de alertă. Cu toții nu au dorit totuși să pronunțe numele adversarelor cu pricina. Dar, ar fi lesne de dedus că s-ar referi la acelea ce-au început pregătirile mai devreme – existând și articole, și foto, în acest sens, pe un site central important – și pe care le arată cu degetul!

Prima care s-ar fi reunit ar fi fost Rapidul, încă – notează www.liga2.prosport.ro – din 27 aprilie, la baza sportivă din cartierul bucureștean Regie, atunci când nu erau permise decât antrenamente individuale, acasă la fiecare!!! Apoi, a reintrat în circuitul pregătirilor și CS Mioveni, iar de curând, UTA și Argeșul. Despre ultima, Turris, s-ar fi auzit că ar merge în cantonament de-abia pe 1 iunie, mai exact cu puțin peste o lună înaintea datei startului play-off-ului, programată pe 4 iulie! Ploieștenii sunt nemulțumiți că toți care nu au respectat solicitările autorităților nu ar fi suferit cu absolut nimic, nefiind deloc pedepsite de către cine ar fi trebuit, deși au existat dovezi fără tăgadă!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.liga2.prosport.ro