Fotbaliștii de la Petrolul pleacă la… băi, în week-end! Nu la tratament, ca înainte, ci pentru un meci cu mai multă miză pentru Unirea Slobozia! Dar, și locul 1 în play-out nu-i de lepădat!

Dragos Trestioreanu -

Fotbaliștii de la Petrolul pleacă la… băi, în week-end! Nu la tratament, ca înainte, ci pentru un meci cu mai multă miză pentru Unirea Slobozia! Dar, și locul 1 în play-out nu-i de lepădat!

Au fost, mai întâi, indisponibilii din iarnă ai Petrolului, Enache și Salifu, primul chiar dinainte de pauza competițională, deci doi la mână, apoi au apărut și alții din efectiv care nu mai puteau juca tot din motive de ordin medical, în prezent fiind vorba despre Kitanov, Meijers, Moise, Bogdan, Mitrea și Balint, șase la mână, iar de Nir Lax se știe deja că a reziliat contractul, încă unul la mână. În acest moment, antrenorul principal Octavian Grigore – cu două meciuri înainte de finalul campionatului nemaiputând fi numit interimar – nu va avea parte de nouă jucători! Totuși, abia se observă, atâta vreme cât, o repet de fiecare dată, lotul este numeros. De exemplu, acuzând probleme musculare care l-au determinat pe Tavi Grigore să îl schimbe după 53 de  minute, în meciul de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fundașul central olandez Meijers a făcut… rocada, post pe post, cu portughezo-românul Huja, revenit, și el, după o accidentare. Dar, și fără cel din urmă, Grigore tot avea la dispoziție trei stoperi: Lică, Mondragón și Manolache.

Tehnicianul ar fi beneficiat chiar de patru fundași centrali dacă juniorul de mare perspectivă Nicolae nu ar fi fost convocat la echipa națională „U 18”, pentru un stagiu centralizat de patru zile. La închidere, titular va fi un alt revenit recent, Pană, iar între buturi va ramâne Avram, cu o prestație bună la Târgu Jiu. Absența lui Moise, fie ca mijlocaș central, fie ca mijlocaș ofensiv, este acoperită de căpitanul Roigé Rodríguez, respectiv de Ekollo, ambii putând însă a schimba pozițiile între ei, în funcție de gândurile antrenorului. Cum Mitrea a jucat prea puțin, fiind folosit adesea pe finalul partidelor, absența lui aproape că nu poate fi… luată în discuție! Iar a lui Balint poate fi acoperită lejer de Arnăutu, în cazul unui joc cu doi atacanți. Deci, nouă absenți numai pare o cifră mare, dar nu este!

Cum meciul de la Slobozia, contra Unirii, este programat duminică, 25 aprilie 2021, de la ora 12.30, „în direct” pe Digisport, Telekomsport și Look, delegația ploieșteană va părăsi sâmbătă, pe 24 aprilie, Ploieștii, după un ultim antrenament, pentru a se îndrepta către o stațiune balneo-climaterică foarte căutată pe vremuri, Amara, acolo unde echipa va fi cazată până în ziua confruntării cu trupa lui Adrian Mihalcea. Una din rândurile căreia, reamintesc, va absenta Diarra, detașat în iarnă în Ialomița. Africanul nu are drept de joc contra Petrolului, potrivit – se știe – unei clauze din contractul de împrumut al său de la clubul găzarilor. Jucătorul ofensiv a impresionat la Unirea, iar conducerea viitoarei gazde a „lupilor” și-ar dori să îl mai aibă și în sezonul viitor, în eventualitatea în care se va bifa menținerea în eșalonul secund.

Dacă Petrolul are nevoie de puncte pentru a termina play-out-ul pe prima poziție, pe care se și află acum, distanțată la trei puncte de Viitorul Pandurii, ialomițenilor le trebuie, la rândul lor, trei puncte, ca să poată să revină pe locul de baraj. Cel pe care au urcat, la capătul rundei trecute, cei de la CSM Reșița. Bănățenii vor combate, la Târgu Jiu, tot duminică, în compania învinsei de miercuri, 21 aprilie, a „lupilor”, trupa lui Niculae Sarcină, într-un meci care va debuta cu o jumătate de ceas mai devreme decât cel de la Slobozia. CSMR și Unirea sunt despărțite numai de o singură lungime, iar oaspeții Ialomiței au nevoie de cel puțin un punct pentru a se menține lideri. În caz contrar, dacă Paraschiv și coechipierii lui se vor impune în dauna Reșiței, atunci vor reveni ei pe prima poziție a ierarhiei Grupei B. Implicit, miză și la Târgu Jiu, miză și la Slobozia, dar, e drept, mai mare pentru CSM Reșița și, respectiv, Unirea Slobozia!

Foto: www.fcpetrolul.ro