Fotbaliștii români fără contract – medaliile de bronz la turneul din Cehia. Toți cei patru ex-„lupi” au fost pe teren la finala mică

Dragos Trestioreanu -

Fotbaliștii români fără contract – medaliile de bronz la turneul din Cehia. Toți cei patru ex-„lupi” au fost pe teren la finala mică

După ce a pierdut nemeritat partida din prima zi a turneului de la Praga, destinat echipelor naționale ale fotbaliștilor fără contract, la care au participat România, Spania, Ungaria și Cehia, trupa tricoloră antrenată de Daniel Iftodi, Augustin Călin și Florin Matache a reușit să câștige finala mică și să primească medaliile de bronz. În ultima zi a turneului, în repriza secundă, pe teren s-au aflat toți cei patru foști petroliști selecționați: Gabriel Frîncu, căpitan din nou și integralist, Raul Avram și Roland Stănescu, ambii bifând tot mitanul al doilea, și Dănuț Marian Iancu, în ultima jumătate de oră a finalei mici.

În urma eșecului cu Spania, scor: 0-1, venit ca urmare a unei lovituri de la „11 metri”, primită de iberici în timpul regulamentar de joc, România a trebuit să dispute finala mică a competiției de la Praga, contra naționalei similare a Ungariei, învinsă de gazda întrecerilor, Cehia, tot după un penalti obținut în 90 de minute. Prima jumătate a întâlnirii cu maghiarii a fost controlată de români, însă adversarii au punctat primii, contrar cursului jocului, în minutul 37. Ungurii au condus doar 300 de secunde, pentru că fostul junior giuleștean Cosmin Vasilică Novac, despărțit cu scandal, pe la comisiile FRF, de fosta SC FC Rapid, în urmă cu doi ani, a egalat, stabilind rezulatulș pauzei: 1-1. La reluare, băieții lui Iftodi, Călin și Matache au continuat să aibă superioritate, pe care, de data aceasta, au și concretizat-o în încă două goluri reușite de același Novac, autorul unui hat-trick, pentru un final 3-1, atacantul mai înscriind în minutele 75 și 85. Despre aceast[ partidă, Gabi Frîncu a declarat că „am controlat în totalitate finala mică, am primit un gol care nu trebuia să pice, dintr-o lovitură liberă, însă reacția a fost imediată. Egalarea a venit perfect, chiar înainte de pauză, iar în repriza a doua, am avut jocul sub control, chiar dacă s-a înscris când am intrat în ultimul sfert de oră al meciului. Însă, am dominat categoric toată a două jumătate a acestei confruntări”.

Turneul de la Praga a fost câștigat de Cehia, în dauna Spaniei, cu 1-0, tot după un penalti primit în timpul regulamentar de joc! Ierarhia finală a arătat astfel: 1. Cehia – 2 victorii, golaveraj; 2-0; 2. Spania – 1 victorie, 1 înfrângere, 1-1; 3. România 1 victorie, 1 înfrângere, 3-2; 4. Ungaria 2 înfrângeri, 1-4. În afara adjudecării medaliilor de bronz, naționala jucătorilor fără contract din România se poate lăuda, după cum se observă, și cu cele mai multe goluri bifate din întreaga competiție și niciunul din lovitură de pedeapsă. Rămâne acum de văzut de efect va avea turneul din cehia în privința viitorului imediat al componeniților acestei echipe naționale a tricolorilor.

Foto: Facebook