Fotbalistul care a deschis larg drumul Petrolului original către ultimul titlu național a împlinit 80 de ani! La multi ani sănătoși și fericiți, Virgil Dridea!

Dragos Trestioreanu -

Fotbalistul care a deschis larg drumul Petrolului original către ultimul titlu național a împlinit 80 de ani! La multi ani sănătoși și fericiți, Virgil Dridea!

Astăzi, 17 noiembrie 2020, în ziua în care o echipă națională a României, cea „U 21”, reușea pe arena Ilie Oană, din Ploiești, să obțină calificarea la turneul final EURO de anul viitor, după un rezultat de egalitate, 1-1 (0-0), cu liderul detașat al seriei sale, Danemarca „U 21”, ulterior unui final de meci rar întâlnit în meciurile internaționale, fotbalistul care a deschis larg drumul Petrolului original, cel adevărat mai precis, către ultimul titlu național din istoria clubului găzarilor, cel din 1966, a împlinit 80 de ani! La aceeași poartă la care acum a egalat Valentin Costache (CFR Cluj), în urmă cu mai bine de 54 de ani, Dridea II, așa cum îi treceau numele cronicarii de la unicul ziar de sport din epocă, a adus victoria în dauna Rapidului, contracandidata Petrolului la locul 1 din ierarhia finală a ediției 1965-1966 a Diviziei A!

Nea Puiu, cum îi spun cu drag, se specializase, la un moment dat, în executarea loviturilor de la colțul terenului, cele care se transformaseră parcă în… lovituri libere cu un grad de periculozitate mare, la fel cu acelea învățate tot mai târziu, în carieră, de fratele mai mare al său, Mircea. La un astfel de corner, executat direct pe poartă, de pe partea dreapta, în sensul de atac al ploieștenilor, Virgil Dridea a stabilit rezultatul final: 1-0! Și astfel s-au simplificat calculele pentru câștigătoarea titlului de campioană națională!

Este cea mai frumoasă amintire pe care o am cu nea Puiu, un intelectual veritabil, inginer cu studii în petrol, la zi, la București, ca și fratele său. A fost fotbalist și antrenor de renume, iar de ceva vreme, un observator de joc al AJF Prahova pe care și-l doresc toate combatantele, știute fiind competența și mai ales deplina-i obiectivitate. Și pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, iată o altă amintire cu nea Puiu, una de la un meci desfășurat în fosta Iugoslavie, în Cupa Orașelor Târguri. Acolo unde Petrolul s-a calificat în turul următor, în dauna unei selecționate a fostului RDG, prin golul reușit de Dridea II. Spiritual ca întotdeauna, la final, le-a spus coechipierilor: „Să nu uitați că eu v-am adus… porcul de Crăciun!”. La mulți sănătoși și fericiți, nea Puiu, alături de doamna inginer Vera și de copiii dv., dr. Irina Dridea și ec. Sebastian Dridea!

Foto: arhiva de filme și www.liga2.prosport.ro