Fotbalistul promis Petrolului de… Vivi Răchită a marcat în Superliga Greciei! Hamza Younes a deschis drumul Arisului către victorie

Dragos Trestioreanu -

Fotbalistul promis Petrolului de… Vivi Răchită a marcat în Superliga Greciei! Hamza Younes a deschis drumul Arisului către victorie

Transferat vara aceasta la Aris Salonic, concitadina viitoarei combatante din grupele Europa League, PAOK Salonic, internaționalul tunisian Hamza Younes (32 de ani), fost echipier al falimentatei SC FC Petrolul Ploiești în perioada 1 ianuarie 2012 – 26 ianuarie 2014, se dovedește foarte util noii sale grupări, căreia i-a deschis drumul, duminică, 2 spetembrie, către a doua victorie stagională, prima de pe teren propriu din actualul sezon al Superligii Greciei, în dauna AEL Larissa.

Golgheter înnăscut și autor de reușite memorabile, Hamza a ținut prim-planul în două faze din repriza secundă, succedându-se într-un interval de numai 46 de secunde. Mai întâi, în urma unei lovituri libere executate de pe dreapta, s-a înălțat la 8-9 metri de buturile Larissei și a trimis, cu capul, în stâlpul stâng (minutul 70 și 19 secunde din meci, respectiv 1.37 din rezumatul de pe Youtube, vezi în subsolul paginii). Colegii săi de echipă au continuat să atace și, apropae imediat, Younes a urmărit o centrare venită de pe dreapta, demarcându-se între doi apărători adverși, dintre care, de la 6 metri, a trimis incredibil, cu pieptul, sub transversală, marcând pentru 1-0 (minutul 70.55 din partidă/1.56 din rezumat)! Gol fabulos, care i-a „aruncat în aer” pe fanii inconfundabili ai Arisului! După numai trei minute, în urma unei pase deviate, tot de pe dreapta, francezul de 30 de ani, Nicolas Diguiny, a reluat spre poartă, din c[dere, din careul mic, mingea fiind deviată în plasă de către un apărător al lui AEL pe lângă propriul portar! Și astfel victoria „galben-negrilor” a fost securizată, rezultatul final fiind de 2-0 (0-0). Aris face parte din grupul de echipe de pe podium, după două runde de de la debutul sezonului, Olympiakos Pireu (1) și AEK Atena (3), toate trei cu maximum de puncte, departajate doar de golaveraj, niciuna neprimind încă vreun gol! Imediat sub podium se află, la două lungimi, defavorizata din trecutul campionat de către actualele ocupante ale locurilor 1 și, respectiv, 3, PAOK Salonic, antrenată de fostul tehnician al Petrolului, Răzvan Lucescu.

Interesant este că, într-un interviu recent acordat unui site local, ex-managerul general al defunctei SC FC Petrolul, Vivi Răchită, a declarat că – dacă va ajunge șef la actualul Petrolul – îl va aduce cu siguranță cu sine pe… Hamza Younes! Și nici măcar nu suntem în vreo campanie electorală! Deși are soția și fetița în Ploiești, orașul natal al partenerei sale de viață și în care ar fi posibil să se stabilească la finele carierei de fotbalist, este mai greu de crezut că Hamza – care mai are cel puțin doi-trei ani de jucat la nivel înalt – ar refuza banii mai mulți din străinătate, pentru a reveni la Petrolul. Însă, pe nimeni nu-l doare gura să promită, dacă îl mai și cred câte unii!

Foto: www.edoelos.blogspot.com