Foto. Un incendiu la Spitalul Sinaia a prins bolnavi pe masa de operaţie şi anesteziaţi. Un nou-născut şi o lăuză au fost evacuaţi de urgenţă

Daniel Dimache -

Foto. Un incendiu la Spitalul Sinaia a prins bolnavi pe masa de operaţie şi anesteziaţi. Un nou-născut şi o lăuză au fost evacuaţi de urgenţă

Astăzi, în jurul orei 13.00, a izbucnit un incendiu la o anexă a spitalului din Sinaia. ISU Prahova a deplasat la faţa locului 2 echipaje de stingere și o ambulanţă SMURD.
A avut loc o degajare mare de fum, de la subsolul clădirii, în urma căreia s-a impus evacuarea a 8 persoane, dintre care 6 nedeplasabile, o lăuză și un nou-născut.
Pe lângă cele 8 persoane evacuate de pompierii s-au autoevacuat alte 24 persoane (pacienți și cadre medicale). 
Aproape de ora 16.00, incendiul Spital Sinaia a fost lichidat. Au ars diverse materiale de hârtie și plastic (întreținere și birotică) dintr-un spațiu tehnic de la subsolul spitalului.
Cauza incendiului este în curs de cercetare, a informat ISU Prahova.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a postat pe contul său de facebook:

„Am lăsat tot ce făceam. Am găsit curtea spitalului plină de pacienți, cadre medicale care își făceau datoria în aer liber, o forfotă de salvatori SMURD și pompieri care erau asistați de forțele de ordine ( Poliție, Jandarmi, Poliție Locală). Stația de producere a oxigenului a luat foc. Imediat a fost activat protocolul de evacuare a pacienților (38) dar 3 au fost nevoiți să rămână în interior: unul pe masa de operație în blocul operator și doi sub anestezie. Cadrele medicale au rămas la datorie lânga ei. 

Mobilizarea perfecta a făcut diferența între o tragedie și acest moment în care ne concentrăm forțele pentru a relua activitatea secției de chirurgie.
Nu stiu ce ne-am face fără acești oameni care au acționat ca într-un teatru de operațiuni. Au luat cele mai bune decizii astfel încât eu a trebuit doar să le mulțumesc și să îi asigur de întregul sprijin la orice oră.”