Fără sărbătoritul Virgil Stănescu, galop de sănătate pentru CSU Asesoft în faţa modestei Farul Constanţa

Redactia -

În prima etapă a returului sezonului regulat, cea de-a a XVI-a a campionatului Ligii naţionale de baschet masculin, în sala de sport de la Brazi, în prezenţa a circa 300 de spectatori, CSU Asesoft s-a dezlănţuit în faţa Farului Constanţa, echipa lui Costel Cernat fiind pradă uşoară pentru campioana en-titre şi numai bună pentru ca ploieştenii să răzbune eşecul de la Timişoara, din meciul cu Baschet Club, de luni, restanţă din runda a XI-a. La ultimul sunet al sirenei, tabela de marcaj a arătat un ecart de nu mai puţin de 30 de puncte în favoarea „alb-albaştrilor”, care i-au menajat total pe Virgil Stănescu (foto stânga, Mirela Oprea) – sărbătoritul zilei, fiind răcit, a rămas în tribună, el primind un frumos tort de la suporteri, înainte de meci – şi aproape toată partida pe căpitanul echipei, Cătălin Burlacu. Asesoft s-a impus cu scorul de 97-67 (25-15; 28-13; 26-15; 18-24). Dacă Vlad Negoiţescu, intrat pe teren încă din primul sfert, în absenţa lui Stănescu, a bifat aproape jumătate din timpul regulamentar de joc, antrenorul Vladimir Arnautovic le-a oferit, către finalul întâlnirii, şansa celorlalţi tineri din lot, Vlad Dumitrescu, Andrei Lupuşoara şi Adrian Movileanu, nu numai să evolueze, ci să-şi treacă şi numele pe lista marcatorilor. De altfel, toţi cei 12 baschetbalişti ploieşteni înscrişi în raport au punctat, nu la fel întâmplâmndu-se cu adversarii lor. La această confruntare a asistat şi trehnicianul Stelei, echipă din eşalonul secund, bosniacul Mladen Jojic, cel care împreună cu CSU Asesoft a câştigat patru titluri naţionale consecutive, primul în colaborare cu Dragan Petricevic, ca şi trofeul FIBA Europe Cup. La final, Jojic s-a întreţinut cu fostul său elev, Cătălin Burlacu, cu ex-secundul lui, Vladimir Arbautovic, şi cu tehnicianul Farului, Costel Cernat, dieector tehnic al ploieştenilor la momentul câştigării competiţiei europene mai sus-menţionată.

CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (11 puncte), Szijarto Levente (8; 2×3), Ivars Timermanis (15; 3×3), Cătălin Burlacu (2), Vladimir Tica (19)/Predrag Miletic (14; 1×3), Robert Nyakundi (12; 2×3), Vlad Negoiţescu (2), Adrian Tudor (6; 1×3), Vlad Dumitrescu (3; 1×3), Adrian Movileanu (2), Andrei Lupuşoara (2). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

BC FARUL: Tyronn Lamar Mitchell (4), Marian Minea (7; 1×3), Nenad Tomasevic (10), Nenad Markovic (13; 2×3), Dragan Petronic (15)/Jeremi D’Shay Booth (11; 1×3), Marquis Reshawn Mathis (7), Emilian Alexandru Oltreanu, Victor Marius Grecu. Antrenor: Costel Cernat.

Au arbitrat: Mircea Alin Faur (Timişoara), Gabriel Dima (Bucureşti) şi Alexandru Anica (Târgovişte).

Comisar FRB: Luca Mihail Badea (Bucureşti).

Eliminări pentru 5 greşeli personale: Tyronn Lamar Mitchell, Vlad Negoiţescu, Emilian Alexandru Olteanu.

ViStaPivotul sârb al gazdelor, Vladimir Tica, a reuşit un „double-double” (19 puncte şi 10 recuperări, dintre care 4 ofensive), echipa acestuia finalizând 10 aruncări de la distanţă, din 25 de încercări, iar oaspeţii – numai patru, din 17 aruncări la coş din afara semicercului. Iată care a fost declaraţia lui Virgil Stănescu, cu prilejul împlinirii vârstei de 36 de ani: „Coincidență sau nu, această răceală m-a prins tocmai de ziua mea, dar sper să fie ceva trecător și să nu fie vârsta de vină. Am rămas plăcut surprins de cadoul pe care mi l-au oferit fanii și țin să le mulțumesc pe această cale. Legat de meci, nu ar fi prea multe de zis. Băieții au jucat la aceeași intensitate toate cele 40 de minute, întrucât ne-am dorit o victorie clară, după eșecul de la Timișoara. Puteam fi pe locul al doilea la finalul turului, dar, chiar și așa, campionatul este lung și totul se va decide în play-off. Privim încrezători jocul de la Târgu Mureș, mai ales că, acum, avem o bancă mai lungă, prin venirea lui Predrag Miletic (foto în stânga, la minge; Mirela Oprea). Nu a participat la foarte multe antrenamente, însă consider că ne va ajuta în acest retur, deoarece este un jucător care se implică mult și în defensivă”. În etapa a XVII-a, CSU Asesoft se va deplasa duminică, 13 ianuarie 2013, la Târgu Mureş, pentru a oferi replica, de la ora 19.45, formaţiei locale BC Mureş, meciul urmând a fi preluat în direct de postul de televiziune DigiSport, pe unul dintre canalele sale. Până la disputarea ultimei dispute din etapa a XVI-a, cea dintre BC Timişoara şi viitoarea adversară a Asesoftului, campionii au urcat pe locul secund, cu 28 de puncte, la trei distanţă de liderul la zi, CSM Oradea.