Fractură în triunghiul puterii de la SC FC Petrolul

Redactia -

Culmea, un meci amical, de fapt organizarea lui pe noua arenă Ilie Oană, a fisurat o relaţie ce părea inexpugnabilă, cea dintre membrii trioului decident de la SC FC Petrolul Ploieşti: managerul general Vivi Răchită (foto, în dreapta; www.liga2.ro) preşedintele consiliului de administraţie, Andi Crângu (foto; www.liga2.ro), şi primarul Andrei Volosevici (foto, în stânga; www.liga2.ro).  Mai precis, pe surse, am aflat că edilul Ploieştiului l-ar fi rugat pe Răchită să nu programeze niciun meci amical pe stadion, la o săptămână după inaugurarea acestuia, pentru a se menaja gazonul, care ar fi suportat astfel trei partide fotbal într-un interval de numai opt zile. Cum picase testul cu ŢSKA Sofia – despre a cărui anulare se spune că ar fi fost vinovat, într-adevăr, Milen Radukanov, acceptul deplasării la Ploieşti fiind acordat, de fapt, de cel care era dat drept înlocuitor iminent al fostului jucător al echipei FC Naţional Bucureşti -, rugămintea lui Volosevici devenea şi mai uşor de respectat. Numai că, primarul s-a trezit că s-a trecut peste cuvântul lui şi SC FC Petrolul a pus-o de un alt meci amical – în compania Concordiei Chiajna.

Din acel moment, se zice, relaţiile dintre edil şi consilierul său pe probleme de sport s-au răcit serios, prilej pentru cel din urmă să trimită diferite semnale, codate, în ultimele două conferinţe de presă săptămânale. La fel se spune şi că nici Andi Crângu nu prea arAndi_Crangu mai fi în graţiile lui Volosevici, deşi până acum alianţa lor funcţiona la perfecţie. În acest context, au devenit explicabile şi cele scrise, pe www.doarpetrolul, de către unul dintre suporterii apropiaţi ai lui Vivi Răchită. Iată, deci, ce mai postează Adrian Popescu, într-o revenire asupra subiectului deschis de el în urmă cu puţine de zile şi despre care am scris pe www.gazeta.ph.ro: „Asta e cea mai mare meteahnă a românilor, că sunt atât de creduli, încât se lasă prostiţi de la prima încercare. Aşa cum mă aşteptam, nu a avut loc nicio întâlnire între primar şi reprezentanţii suporterilor, pentru simplul motiv că dumnealui nu poate susţine, şi cu documente, ceea ce a spus până acum. De asemenea, în proporţie de 99,99%, vă spun că proprietarii a tot ceea ce e legat de Petrolul se numesc în continuare SC FC PETROLUL SA şi, tot din surse sigure, din iarnă, Răchită va zbura de la echipă, urmand ca <> (adică primarul) să numească un nou antrenor şi o nouă conducere, agreeate de către domnia sa. Cam asta e.”

Devine astfel foarte greu de priceput de ce nimeni din interiorul clubului, cu drept de a vorbi public, nu ia o poziţie fermă nici în ceea ce priveşte suma de plată vehiculată a fi fost deja stabilită de ANAF, 800.000 de euro, din care Adrian Popescu susţinea că doar 100.000 de euro ar fi dispuşi actualii acţionari s-o achite, nici referitor la afirmaţiile aceluiaşii fan cum că primarul Andrei Volosevici ar dori să facă schimbări la echipă, în staff-urile administrativ şi tehnic. Doar cine citeşte printre rânduri poate înţelege că, la clubul găzarilor, se întâmplă ceva. Dar nu se ştie foarte exact şi ce. Să aşteptăm, cât mai curând, un răspuns tranşant, nu pe ocolite, aşa cum s-a întâmplat în ultimele zile. Suporterii merită să ştie clar ce se petrece de fapt la echipa lor de suflet.