Frate, frate, dar… brânza-i pe bani: antrenorul Zoran Mamic iese la raport în fața fratelui patron, Zdravko!

Redactia - Sport

Frate, frate, dar… brânza-i pe bani: antrenorul Zoran Mamic iese la raport în fața fratelui patron, Zdravko!

Pe parcursul conferinței de presă susținută de către antrenorul lui Dinamo Zagreb, Zoran Mamic (foto sus, în stânga; www.fcpetrolul.ro), cu o zi înaintea primei manșe a play-off-ului Europa League, cu Petrolul Ploiești, de pe arena Ilie Oană, alături de care s-a aflat, în afara domnișoarei ofițer de presă, Sandra Spicic (foto mijloc; Gabriel DIMA), un adevărat star de cinema, și fostul jucător al echipei CFR Cluj, Ivo Pinto (foto sus, în dreapta; www.fcpetrolul.ro), una dintre întrebări s-a referit la raportul pe care îl are tehnicianul cu fratele său, Zdravko, patronul formației croate. Fără se simți deloc stânjenit, Zoran Mamic a explicat că el este ca oricare alt anagajat al clubului în fața șefului cel mare. „Deși e fratele meu, ca patron trebuie să-i dau explicații cu privire la ac tivitatea mea și a echipei pe care o pregătesc” – a declarat antrenorul, adăugând că „din fericire, au fost rare situațiile în care să mă prezint în fața lui ca să justific vreun eșec. În marea majoritatea a cazurilor, am avut parte numai de victorii, așa cum sper să se întâmple și la Ploiești, și apoi și la Zagreb, când sunt convins că se va decide, de fapt, calificarea”.

Mamic de pe banca lui Dinamo a mai spus că o eliminare și din Europa League, după cea din turul III preliminar al Ligii Campionilor, în fața danezilor de la Aalborg, ar fi o tragedie pentru echipa lui, care nu a lipsit, în ultimii aproape 10 ani, din grupele cupelor europene. Cu siguranță, știindu-i temepramentul fratelui său, Zoran se gândește încă de pe acum cum ar fi să-i apară în față lui Zdravko dacă va fi eliminat de Petrolul, un club cu Sandra_ofiter_de_presa_Dinamo_zagreb_fcpetrolul.ro_micaresurse financiare mai mici decât trupa de la Zagreb. Drept dovadă, patronul lui Dinamo și-a permis să-l împrumute de la Manchester United pe tânărul atacant chilian Angelo Henriquez, pe care spectatorii de pe „Ilie Oană” îl vor putea vedea evoluând în tricoul cu numărul 9! Dar, cine a vândut un „puști” precum Alen Halilovic la CF Barcelona, în prezent la echipa a doua a catalnilor, pe o sumă cu multe zerouri poate aduce și super vedete în devenire!

Fost adversar al ‘lupilor” în sezonul 2012-2013, în doua meciuri, pe când era titularul incontestabil al postului de fundaș dreapta la CFR Cluj, Ivo Pinto nu are deloc amintiri plăcute de-atunci, ardelenii remizând o dată și pierzând finala Cupei României-Timișoreana. De altfel, el ad eclarat că „știu bine că adversarii sunt o echipă tare și că au un public formidabil, care pune mare presiune pe oaspeți, astfel încât vom avea o partidă dificlă la Ploiești, însă sper să ne impunem”.

Interesant este că, dacă potrivit protocolului obișnuit în cupele continentale, doar primele 15 minute dintr-un antrenament oficial pot fi urmărite de reprezentanții mass-media, cei de la Dinamo Zagreb au anunțat că nu au astfel de cerințe, așa că jurnaliștii au putut sta în tribuna 0 atât cât au dorit! Nu la fel s-a întâmplat mai înainte însă la antrenamentul oficial al Petrolului, după sfertul de oră admis ziarișitii fiind invitați politicos să părăsească arena. Poate că unii nu au avut secrete ori le-au „repetat” pe arena Maksimir, din Zagreb, iar alții le-au lăsat pe… ultima sută de metri!

Altfel, deși se spune că au unii dintre cei mai violenți fani din Europa, oficialii croați și jucătorii lui Dinamo au fost foarte liniștiți și amabili, nesolicitând nicio măsură restrictivă, așa cum eram obișnuiți chiar și cu echipele autohtone. Poate că apropierea mai mare de Occident să fie explicația! Rămâne totuși de văzut care va fi impactul cu suporterii lui Dinamo, anunțați a fi în număr de maximum 250, ci nu 600, cât s-a anunțat inițial, pentru care s-au luat măsuri speciale, strada Stadionului fiind închisă total joi, 21 august 2014, cu începere de la ora 17.30, pentru a se pevreni eventualele incidente de pe traseul pe care vor fi aduși la stadion fanii oaspeților. Aceștia vor fi plasați în peluza 2, în locul destinat de regulă suporterilor echipelor vizitatoare ale arenei Ilie Oană. Biletele pentru meciul dintre Petrolul și Dinamo Zagreb au fost epuizate, urmând a se disputa cu casa închisă, esitmându-se a fi astfel prezenți 13.500 de iubitori ai fotbalului. Jandarmeria a mobilizat 330 de cadre, care vor colabora cu patru omologi veniți special de la Zagreb.