Fratele unui fost fotbalist al Petrolului, inclus în lotul de seniori al unei echipe celebre din Premier League. Cătălin Cîrjan se va antrena la Arsenal numai sub comanda lui Mikel Arteta!

Dragos Trestioreanu -

Fratele unui fost fotbalist al Petrolului, inclus în lotul de seniori al unei echipe celebre din Premier League. Cătălin Cîrjan se va antrena la Arsenal numai sub comanda lui Mikel Arteta!

Plecat în Anglia, mai exact la Londra, pentru a se alătura unei echipe de juniori a celebrei grupări Arsenal, iar asta la o vârstă fragedă, motiv pentru care a și fost însoțit în capitala Albionului de către părinți și fratele mai mare, Cătălin Cîrjan a primit luni, 21 decembrie 2020, o veste mult așteptată și dorită, în același timp: de-acum, el se va pregăti numai sub comanda spaniolului Mikel Arteta, împreună cu lotul de seniori al „tunarilor”! Deși are vârsta de 18 ani, i s-a spus că nu se va mai întoarce la formația „U 23” a clubului și se poate aștepta astfel și la debutul în Premier League!

Când fratele său mai mare Daniel Cîrjan – din vara acestui an legitimat la divizionara secundă Concordia Chiajna, după ce la FC Petrolul, în Liga a III-a, nu i s-au dat suficiente șanse, așa cum o merita un fotbalist de creație talentat – a fost adus la Ploiești, privirile se îndreptau și asupra mezinului familiei, Cătălin, un mijlocaș super tehnic la o vârstă la care alți tineri de-abia deschid ochii ca lumea în fotbal. Talentat și muncitor, el avea un singur țel, mai precis acela de a ajunge la un club mare din străinătate, nefiind interesat de cele autohtone, indiferent de nivel, motiv pentru care nici găzarii nu au făcut vreo tentativă de negociere, măcar. Nu se putea punea problema! Visului lui Cîrjan jr. i-a dat contur deplin prolificul agent FIFA român Cătălin Sărmășan, tizul său, cel care a și oferit marea veste, pe o bine cunoscută rețea de socializare.

Sărmășan, care îi mai reprezintă printre alții și pe internaționalii George Pușcaș, Adrian Petre sau Claudiu Micovschi, avusese mână bună, în anul 2016, cu un tânăr timișorean, tot mijlocaș, Vlad Mihai Dragomir. Și pe acesta îl dusese tot la Arsenal, bănățeanul părăsind însă, în 2018, Londra și plecând la o trupă din Italia, Perugia Calcio, acolo unde combate și în prezent. Dragomir a fost totuși unul dintre fotbaliștii de bază ai echipei naționale „U 21” a țării noastre, fiind inclus și în lotul pentru „EURO 2019”, aducându-și contribuția la clasarea pe un loc onorant la competiția din Italia și San Marino. Ștafeta a fost preluată, acum, de Cătălin Cîrjan, și Vlad Dragomir jucând, la un moment dat, în prima echipă a lui Arsenal.

Ciudat e că, deși la București exista un copil atât de înzestrat, care juca fotbal de foarte tânăr pe lângă București, la o divizionară C, Viitorul Domnești,  coechipier cu fratele lui mai mare, Dani, niciun club de prim eșalon de la noi nu s-a interesat să îl transfere! Ideea că și pe juniori ar fi cel mai bine să-i iei fără vreo sumă de bani în afara celei de formare, conduce, iată, și la astfel de episoade bizare: să poți să te bucuri de valoarea unui tânăr fotbalist „pe viu”, dar să ajungi, din lipsă de fler sau ce-o mai fi fost, să îl vezi… numai la televizor! Și unde? În poate cel mai spectaculos campionat de fotbal din Europa: Premier League!

Foto: www.digisport.ro, www.liga2.prosport.ro, www.prosport.ro și www.fcpetrolul.ro