Fraudă, ca la bâlci!

Daniel Dimache -

Fraudă, ca la bâlci!

Acțiune a Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova

 

La data de 30 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat controale pe raza municipiului Ploiești, acțiunea vizând verificarea modului de desfăsurare a activităților economice întreprinse de diferiți agenți economici.

 

Cu ocazia verificărilor efectuate în zona de Vest a municipiului s-a constatat faptul că un agent economic care desfășoară activități specifice bâlciurilor și parcurilor de distracții și deține cu titlu de chirie mai multe utilaje și echipamente nu ar fi fiscalizat 4.588 de lei, provenită integral din încasările zilei curente.

 

Agentul economic deținea carnete cu bonuri de valoare fixă, tipărite conform legii, respectiv bilete de acces pentru utilizarea echipamentelor din parcul de distracții însă, până la momentul verificărilor ar fi emis doar 6 bilete, diferența de bani identificată în casieria unității nefiind fiscalizată.

 

În cauză, cei 4.588 de lei au fost confiscați, urmând ca polițiștii să continue verificările ce vizează activitatea de înregistrare și evidențiere a veniturilor încasate de către agent, în vederea stabilirii măsurilor legale ce se impun față de acesta.