Frecție la…. piciorul de lemn: Petrolul penalizată cu 6 puncte și amendată cu 120.000 de lei

Dragos Trestioreanu -

Frecție la…. piciorul de lemn: Petrolul penalizată cu 6 puncte și amendată cu 120.000 de lei

Potrivit www.digisport.ro, Comisia de Fond a Sistemului Național de Licențiere, din cadrul Federației Române de Fotbal, a făcut publică astăzi, 25 mai 2016, decizia potrivit căreia patru cluburi – CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, Petrolul Ploiești și Rapid București – au fost penalizate, pentru sezonul viitor, cu câte 9 (primul), respectiv 6 puncte (ultimele trei). S-a precizat că aceste sancțiuni vor fi aplicabile doar echipelor care vor fi înscrise în ediția 2016-2017 a campionatului Ligii 1 Orange. Situație în care se vor afla, cu siguranță, CFR și ASA, probabil și Rapid, deja promovată matematic, dar încă aflată în pericol de depunctare, la solicitarea FIFA. În cazul Petrolului, nici sancțiunea de retragere din start a 6 puncte și nici amenda de de 120.000 de lei nu pot fi operante, deorece trupa „lupilor” a retrogradat în eșalonul secund încă de la finele meciului cu FC Voluntari, din etapa a XII-a a play-out-ului, scor: 0-2.

Sancțiunile nu sunt definitive, acestea putând fi atacate la Comisia de recurs din cadrul celei de Licențiere. De altfel, proaspăta câștigătoare a Cupei României, CFR Cluj, a anunțat, prin vocea președintelui executiv Iuliu Mureșan, că a și făcut, deja. Mureșan este sigur că cel puțin 3 puncte vor și șterse, dintre cele 9 de câte „are parte” gruparea din cartierul Gruia. De amintit că, în ediția 2015-2016, CFR a fost penalizată cu nu mai puțin de 10 puncte, pentru datorii, iar acum, și pentru întârzieri în privința achitării salariilor.

Retrogradată în eșalonul secund, aflată în insolvență, neștiind încă dacă se va înscrie în Liga 2, cea care va avea o serie unică, din vară, cu 22 de echipe din toată țara, ceea ce incumbă cheltuieli poate și mai mari decât în acest sezon, pentru Petrolul, noua depunctare este, de fapt, o frecție la… piciorul de lemn. Rămasă deja fără jucătorii străini, așa cum se zvonește, cu dificultăți astfel de a alinia un prim „11”, duminică, 29 mai, la Craiova, în meciul împotriva formației CS Universitatea, ultimul din play-out, cu datorii de milioane de euro, soarta pe termen scurt a clubului găzarilor este încă foarte greu de anticipat.

Interesant este că alte două dintre principale candidate la promovare, Dunărea Călărăși (Seria I) și UTA Bătrâna Doamnă Arad (Seria a II-a), vor fi, și ele, depunctate, în cazul în care vor ajunge în primul eșalon, sancțiunea fiind – ca în cazul Petrolului – neaplicabilă însă în campionatul Ligii 2.

Foto: www.fcpetrolul.ro