FRF a decretat că „lupii” nu mai figurează în acte, sezonul următor, cu denumirea din CIS! Trupa găzarilor va fi Petrolul Ploiești. Dar, de ce nu FC Petrolul?!?

Dragos Trestioreanu -

FRF a decretat că „lupii” nu mai figurează în acte, sezonul următor, cu denumirea din CIS! Trupa găzarilor va fi Petrolul Ploiești. Dar, de ce nu FC Petrolul?!?

Astăzi, 25 iulie 2019, la Casa Fotbalului, Comitetul de Urgență al FRF – alcătuit din președintele Răzvan Burleanu și vicepreședinții Gino Iorgulescu (totodată, șef al LPF) și Octavian Goga – a luat o serie de hotărâri importante pentru echipe din Liga a II-a, printre care și FC Petrolul Ploiești. Astfel, din sezonul 2019-2020, în actele FRF-ului, clubul găzarilor nu va mai figura cu denumirea din CIS, ACS Petrolul ’52 Ploiești, ci cu a uneia dintre mărcile adjudecate cu banii finanțatorului, Veolia România. Mai precis, va apărea sub denumirea de Petrolul Ploiești. De ce nu FC Petrolul Ploiești asta va rămâne de… întrebat! Și nou-promovata în eșalonul secund Rapid București se va numi în acte Fotbal Club Rapid, ci nu Fotbal Club Rapid 1923 SA, precum se stabilise la ședința Comitetului Executiv al federației din data de 3 iulie 2019, „giuleștenilor” obligați să se mute în „Regie” schimbându-li-se, atunci, denumirea de Fotbal Club R Bucureşti SA. Interesant este că, în ediția trecută a campionatului eșalonului secund, echipei fanion a Ploieștiului și a Prahovei i s-a permis să se folosească de marca FC Petrolul Ploiești, dar aceasta nu a putut fi folosită și în acte! Acum, s-a schimbat ce-a fost și ne întrebăm la anul ce-o mai urma! Parcă… zăpăceală mai mare nici că poate exista!

Cu același prilej, membrii Comitetului de Urgență al FRF au decis că FC Argeș Pitești, prin schimbarea formei de organizare, renunțându-se la cea de drept public în favoarea celei de drept privat, are permisiunea să se înscrie în lupta pentru accederea în Liga 1, ulterior interzicerii vreme de sezoane a acestei încercări. Tot la ultima şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, repet, de pe 3 iulie 2019, s-a decis ca FC Viitorul Constanţa SA, din campionatul primului eșalon, să se numească Fotbal Club Viitorul Constanţa SA, iar o nou-divizionară B, Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa, să preia o altă denumire, una de tradiție, de fapt, Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa mai precis. Nu a avut același noroc și o altă grupare din L2, SSC Farul Constanţa, cea care nu a putut, nici acum, să preia numele brandului pe care îl posedă însuși finanţatorul Ciprian Marica, ex-internaționalul adjudecându-și marca FC Farul Constanța! De subliniat că mai sus-amintita CSM Reșița, dar și SCM Gloria Buzău, și aceasta promovată în L2 în vara asta, nu au drept de promovare, fiind și ele, așa cum a fost FC Argeș, deținute de primărie, adică de drept public, fapt interzis de FIFA și UEFA în privința echipelor care vor să acceadă din primul eșalon. În ședința Comitetului Executiv al FRF s-a mai decis: „Aprobă cu unanimitate de voturi ca, în situaţia în care un club de drept public din liga a doua se regăseşte, la finalul sezonului competitional, pe un loc promovabil sau pe un loc care îi dă dreptul să participe la un baraj pentru promovare, acest drept revine echipei cel mai bine clasate în acelaşi eşalon competitional, dar situată cel mult pe locul șase şi care îndeplineşte toate celelalte condiţii prevăzute de ROAF (de exemplu, deţine licenţă de participare în Liga 1)”.

S-au stabilit datele primei etape din L2, dar nu și meciurile care vor fi televizate

În urma, s-a spus, a negocierilor dintre Federația Română de Fotbal și televiziunile care dețin drepturile exclusive de transmisie ale campionatului Ligii a II-a, au fost bătute în cuie datele la care se vor desfășura meciurile din prima etapă a ediției 2019-2020. Nu s-a anunțat însă și care confruntări vor fi preluate live de către posturile Digisport, Telekomsport și Look, dacă tot acestea vor transmite și în următorul sezon patru sau cinci partide din L2. Dacă nu cumva chiar mai multe, ținând cont de componența atractivă a eșalonului secund. Se poate deduce, oarecum, ce jocuri vor fi preluate live, iar asta după zilele de desfășurare și orele de debut!

Cea dintâi rundă va începe vineri, 2 august, și se va termina marți, 6 august, cu mențiunea că Petrolul Ploiești a prins o programare cum  nu se poate mai incomodă, duminică, 4 august, ora 13.30, pe arena cu iarbă artificială a Metaloglobusului București, din cartierul Pantelimon. Se presupune că duelul echipelor antrenate de Marius Măldărășanu și, respectiv, Flavius Stoican va fi transmis în direct la TV. Iată programul: vineri, 2 august, ora 18:00, CSM Reşiţa – Universitatea Cluj; sâmbătă, 3 august, ora 11:00, Concordia Chiajna – Daco-Getica Bucureşti; Turris Oltul Turnu Măgurele – Pandurii Târgu Jiu; ASU Politehnica Timişoara – CS Mioveni; Luceafărul Oradea – Sportul Snagov; sâmbătă, 3 august, ora 13:00, UTA Arad – Dunărea Călăraşi; sâmbătă, 3 august, ora 18:00, FC Rapid București – SSC Farul Constanţa; duminică, 4 august, ora 11:00, SCM Gloria Buzău – FK Csikszereda Miercurea Ciuc; duminică, 4 august, ora 13:30, Metaloglobus Bucureşti – Petrolul Ploieşti; marţi, 6 august, ora 19:30, FC Argeş Pitești – Ripensia Timişoara.

Foto: Eversign Media, Wikipedia și www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)