FRF s-a dovedit foarte scrupuloasă şi a respins prezenţa satelitului găzarilor în Liga a III-a

Redactia -

Deşi organizează un campionat de tot râsul şi plânsul la nivelul celui de-al treilea eşalon, Liga a III-a, menţinând un număr exagerat de serii, şase, dar micşorându-le numeric din punctul de vedere al componenţelor, până la maximum 12-13 echipe, dintre care, cu siguranţă, se vor mai pierde destule pe parcursul întrecerilor, chiar repede după debutul acestora, Federaţia Română de Fotbal a respins cererea înaintată de SC FC Petrolul Ploieşti de a-şi înscrie satelitul la acest nivel. Astfel încât, pentru că nu doreşte să-şi trimită jucătorii rămaşi pe dinafara lotului de 18, din prima divizie, la Liga A Prahova, acolo unde are echipa a doua, conducerea găzarilor s-a văzut miercuri, 8 august 2012, în situaţia de a renunţa la acest deziderat. Asta deşi se stabilise deja numele managerului sportiv responsabil cu satelitul ce se spera că va fi acceptat în C, în persoana fostului căpitan din eşalonul secund al Petrolului, Cristian Vlad (foto, dreapta; www.liga2.ro), şi a antrenorului acestuia, Victor Roşca (stânga; foto: Paul Mâinea), aflat în prezent în organigrama unei formaţii din Liga a III-a, FC CSM Conpet Câmpina, ca director tehnic.

În acest context, urmează ca la, Adunarea Generală a AJF Prahova, de vineri, 10 august, să se analizeze oportunitatea de a se mai continua cu o echipă secundă la acest nivel local. Unul la care oficialii petrolişti ar accepta să trimită, ca şi în sezonul trecut, numai  juniori A din club. Dezolat de V_Rosca_micadecizia forului conducător al sportului rege, directorul executiv al SC FC Petrolul, Alexandru Crângu, a declarat: „Nu am primit loc din partea federaţiei, iar regulamentul nu ne prea oferă alte variante. Noi vrem să fie o echipă la care să poată juca fotbaliştii care nu prind lotul în prima ligă, dar soluţiile pe care le avem acum sunt doar de a prelua un club şi a transfera acolo jucători, care să joace măcar până la iarnă. Ceea ce nu ne convine”. Ar mai fi fost o variantă, adică să se fi transferat jucători la CSO Plopeni, dar nimeni nu-şi asumă un astfel de risc, başca neputând fi folosiţi acolo nici fotbalişti de la formaţia din Liga I, rămaşi pe dinafară la diverse runde din campionatul primului eşalon.

Deşi FRF s-a apărat cu regulamentul intern al său, pe care nu-l poate încălca, este de mirare cum, altădată, a fost de acord cu diverse derogări de acelaşi gen, ajungându-se să fie primite în întreceri unele echipe chiar şi după debutul trecutelor ediţii. Să nu aibă Petrolul trecere la insitutţia condusă de Mircea Sandu ori Naşul o fi luat frica UEFA, care este cu ochii pe oamenii de la Casa Fotbalului? Vom afrla acest răspuns probabil în septembrie sau cotmbrie, după ce se va da starrul în Liga a III-a, iar din cauza retragerilor se va ajunge iar la vreo patru-cinci meciuri pe etapă!