Frizer de câini și pisici, cea mai nouă meserie din nomenclatorul românesc

Redactia -

Frizer de câini și pisici, cea mai nouă meserie din nomenclatorul românesc

Prima Şcoală de Coafor Canin din România

Premiera a avut loc în vara anului trecut, la Cluj. În prezent, Şcoala de Coafor Canin (deşi pisicuţele sunt de asemenea binevenite) oferă serviciile sale pentru cursanţii din ţară, proprietarilor de câini şi pisici şi, nu în ultimul rând, celor mai buni prieteni ai omului. Au fost deschise deja sase centre la Oradea, Cluj, Sibiu, Timisoara, Ploieşti şi Bucureşti şi totul datorită unor oameni curajoşi. Până în 2011, în nomenclatorul meseriilor din România nu exista profesia de stilist, groomer, coafor sau frizer canin. Şcoala de coafor canin condusă de Darius Isai a fost prima care a obţinut toate avizele şi autorizaţiile, luptându-se doi ani să introducă această meserie.

 

Toată lumea la şcoală

Toţi cei care până acum au căutat, se pot pregăti în prezent pentru un domeniu foarte solicitat, în care se câştigă bine. Nu vor mai merge la Viena pentru un curs ci vor avea profesori pregătiţi în Austria cu care să exerseze aici, în România.

„Acest curs poate fi urmat de orice persoană care îl apreciază şi îl iubeşte pe cel mai bun prieten al omului. La fel ca omul, el are nevoie de unele servicii, trebuie să se simtă bine, să fie curat şi răsfăţat poate pentru o expozitie, o ieşire extravagandă sau, pur şi simplu, să se simtă curat!”, ne-a declarat Darius Isai, general manager Şcolii de Coafor Canin.

 coafura_catel

 

Profesionalism şi beneficii pentru proprietari

Un absolvent al şcolii va trebui să treacă probe practice şi teoretice, iar dacă promovează examenul va primi o diplomă avizată de Ministerul Muncii şi cel al Educaţiei recunoscută pe plan naţional şi internaţional. „Pe toată perioada cursurilor proprietarii de câini şi pisici pot beneficia gratuit, la şcoala noastră de înfrumuseţare canină, de tuns, aranjat, spălat, styling, tunsori de expoziţie, standard, tăiat unghii, cosmetică, tot ceea ce ţine de toaletarea canină şi felină. Cursanţii pot veni cu câinele sau pisicuţa gratuit la şcoala noastră ca model sub supravegherea profesoarei. La şcoala noastră se lucrează cu produse profesionale şi aparatură de ultimă oră, de cea mai bună calitate. Majoritatea proprietarilor au solicitări extravagande de tunsori, de expoziţie. Sunt şi persoane care se rezumă la rutină, îngrijiri simple, dar majoritatea preferă tot ce este în tendinţe pentru căţetii lor.”, a punctat Isai Darius.

Cei interesați să urmeze un curs de coafor canin o pot face trimițând o solicitare la adresa de email: [email protected] sau apelând numărul de telefon – 0762.619.950;

 

Meserie nouă, pentru vremuri noi

Până anul trecut, termenul de coafor canin nu exista în nomenclatorul meseriilor din România. „Am făcut demersurile necesare şi am reuşit să introducem această meserie în nomenclator, cu codul 516402, la sfârşitul lunii august 2011 fiind publicat anunţul în Monitorul Oficial”, spune Darius Isai General Manager Scoala Canina.

“Suntem prima școală de frizerie canină din Romania care am obținut toate avizele și autorizațiile necesare luptându-ne mai bine de 2 ani și pentru a introduce această meserie în nomenclatorul meseriilor din România și a o aduce la standarde europene”, afirma Isai Darius. Meseria de groomer, cum o numesc alții, se practică mai bine de 20 de ani pe piață, însă în România nu a existat o școală specială pentru pasionații de acest job, aceștia fiind nevoiți să se îndrepte spre țările noastre vecine în vederea obținerii unei astfel de diplome specializate.”

Coafura_pisicaPersoanele care vor să-şi schimbe locul de muncă pot opta pentru o meserie mai inedita – stilist canin. Darius Isai Managerul General al Şcoli de Coafor Canin din Romania spune că este o cerinţă mare pe piaţa Romania: „În Romania sunt multe saloane pentru animale însă nu prea există personal calificat în domeniu şi de aceea există o permanentă cerere pentru aceste meserii. Sunt multe persoane care merg în Viena să facă cursuri de specialitate, la un preţ destul de mare de 3.000 – 4.000 de euro. Cursul la şcoala noastră costa 2.200 de lei şi se poate plăti în rate. Se învaţă tot ce ţine de coafor canin, tuns, spălat şi aranjat, tunsori standard, tunsori de expoziție etc”.

Interesant este că, potrivit informaţiilor primite de la manangerul general al şcolii Isai Darius, cei mai mulţi dintre cursanții care au trecut până acum prin Şcoala Canină au studii superioare. „Sunt studenţi sau absolvenţi de facultate care vor să îşi deschidă propriul salon de coafură canină sau vor să lucreze în străinătate în acest domeniu. Am avut chiar şi medici veterinari care au dorit să înveţe în detaliu cum se coafează un câine”, adauga managerul general al școlii Isai Darius.