Furt de curent. Case din Ploieşti legate, ilegal, la reţea

Redactia -

Furt de curent. Case din Ploieşti legate, ilegal, la reţea

Marți 8 martie a.c., în jurul orei 12.00, jandarmii din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti împreună cu reprezentanți ai societății de distribuție a energiei electrice, au desfășurat mai multe  acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii furturilor de energie, în mai multe locații din municipiului Ploiești.

În urma acțiunii au fost depistate un număr de 3(trei) imobile care erau alimentate în mod ilegal la rețeaua electrică stradală, prin folosirea unor instalații artizanale improvizate.

Proprietarilor imobilelor le-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârșirii unor fapte susceptibile infracțiunilor de:

  • furt, faptă prevăzută și sancționată de art.228 Cod penal;
  • folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordãrii directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de mãsurare, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 92 alin. 2 din Legea nr. 123 din 2012 a energiei electrice;
  • deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice.

Dosarele cu actele de constatare au fost înaintate poliției pentru continuarea cecetărilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE