Furtul de motorină, la ordinea zilei în Slănic

Redactia -

La data de 21.06.2014, în jurul orei 08.30, polițiști din cadrul Poliţiei oraşului Slănic s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în apropierea stației C.F.R. Slănic, un bărbat încarcă într-un autoturism doi recipienţi, tip PET, plini cu motorină.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul locuiește în comuna Măgurele, sat Măgurele, judeţul Prahova și este mecanic în cadrul unei societăți comerciale, cu punctul de lucru în Slănic. Din cercetări, a rezultat faptul că bărbatul ar fi sustras motorina de la locul de muncă. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de către polițiștii Poliţiei oraşului Slănic. Valoarea prejudiciului cauzat în urma infracţiunii este de 73 de lei şi a fost recuperat în totalitate, urmând a fi predat societăţii păgubite.

***

La data de 21.06.2014, în jurul orei 04.30, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, împreună cu un jandarm din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic, a depistat în flagrant un bărbat, în timp ce sustrăgea motorină din rezervorul unui autobuz, aparținând unei societăți din Plopeni, care staţiona pe un teren proprietate particulară, situat în apropirea remizei C.F.R. Slănic. Persoana depistată a fost identificată ca fiind un bărbat din com.Vărbilău. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta ar fi comis fapta împreună cu un vecin al său, care a fost depistat pe raza comunei Vărbilău şi condus la sediul Poliţiei oraşului Slănic, unde a recunoscut fapta comisă. Cantitatea de combustibil sustrasă din autobuz este de 14 litri, în valoare de 87 de lei, fiind predată societăţii prejudiciate. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, faptă prev. și ped. de art. 32, alin. 1, rap. la art.228, alin.1 – art. 229, alin. 1, lit. b şi d din C.Pen., cercetările fiind continuate de către polițiștii Poliţiei oraşului Slănic.