Furtuna a făcut prăpăd în judeţ. Lista localităţilor afectate

Redactia -

Furtuna a făcut prăpăd în judeţ. Lista localităţilor afectate

Update: Pe parcursul acestei zile, pompierii prahoveni au intervenit în alte 8 cazuri pentru degajarea arborilor căzuți în urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate. Localitățile afectate au fost Câmpina, Telega, Cornu de Jos și Malu Vânăt.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul nostru, pompierii militari prahoveni au fost solicitați (începând cu ora 02:45) să intervină pentru degajarea copacilor sau a crengilor ori porțiunilor de copaci căzute pe carosabil în 26 de cazuri, în localitățile:

Poiana Câmpina, Novăcești, Plaiu, Cornu de Jos, Comarnic, Vărbilău, Ploiești (str. Mărășești și B-dul București), Câmpina, Drajna de Jos, Păulești, Câmpina (DN1, Km 92), Vălenii de Munte, Dumbrăvești, Telega și Vadu Săpat. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în municipiul Câmpina, 8 cazuri din totalul de 26 precizat mai sus.

Până la ora 05.00 a fost valabilă o avertizate meteo COD PORTOCALIU de vreme severă pentru localitățile: Câmpina, Vălenii de Munte, Măneciu, Brebu, Slănic, Vărbilău, Izvoarele, Telega, Scorțeni, Gura Vitioarei, Drajna, Bănești, Poiana Câmpina, Cerașu, Starchiojd, Posești, Vâlcănești, Teișani, Aluniș, Șotrile, Bertea, Predeal-Sărari, Ștefești, Bătrâni, Cărbunești, Cosminele.
IGSU a transmis mesaj RO-ALERT pentru aceste localități.

Fenomenele meteo care au fost vizate: averse torențiale de peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.