Joi, FC Petrolul a fost… „The Rainmaker” la Lara! Primul meci amical din Turcia, anulat după 10 minute de furtună horror și un gol de colecție!

Dragos Trestioreanu -

Joi, FC Petrolul a fost… „The Rainmaker” la Lara! Primul meci amical din Turcia, anulat după 10 minute de furtună horror și un gol de colecție!

În anul 1997, celebrul regizor american le-a oferit cinefililor un „The Rainmaker”, peliculă realmente de excepție, cu o distribuție de clasă. Inspirația i-a fost oferită de romanul omonim scris cu doi ani mai înainte de către John Grisham. Parafrazând titlul creației lui Grisham, FC Petrolul a adus… ploaia, joi, 3 februarie 2022, la Lara. Acolo unde, ar fi trebuit să bifeze primul meci-test din Turcia. Dar, dacă ar fi adus numai ploaia, era cum era. Însă, furtuna – demnă de-un film horror – întețită la 10 minute de la primul fluier a făcut ca jocul să fie anulat, iar echipele, FC Petrolul Ploiești (L2 din România) și FK Radniki Surdulica (primul eșalon din Serbia), să fugă din calea revărsării diluviene, a norilor negri, a grindinii, a vântului cu mulți kilometri/oră și a fulgerelor care brăzdau cerul! Adică așa cum a descris ofțerul de presă al clubului găzarilor, Ionuț Pană. Ba chiar, deși cunoscuți ca făcând parte dintr-un popor extrem de curajos, sârbii au „luat-o” rapid-rapid direct spre hotel!

În acest context sumbru, golul de colecție marcat de Alexandru Saim Tudor (foto sus, în text, în prim-plan), în minutul 5, a fost ceva realmente wow! Aflat la 30 de metri de poarta adversă, lateral stânga, a urcat… „Pe aripile vântului” (alt film celebru american, regizat de Victor Fleming, după scenariul regretatei Margaret Mitchell) un balon ce-a deranjat decisiv „păianjenul” din dreapta goal-keeper-ului din  Serbia! După încă cinci minute, centralul a pus, justificat, capăt amicalului și astfel reușita de 1-0 a revenitului în lot mijlocaș de bandă a rămas numai în amintirea plăcută a celor prezenți la fața locului, ci nu și a statisticienilor, condițiile meteorologice fiind clar împotriva unei transmisiuni live de la terenul din Lara. Se speră ca sâmbătă, pe 5, vremea să țină cu fotbaliștii veniți de la Ploiești, iar meciul cu formația rusă din al treilea eșalon SKA Rostov-pe-Don, de la ora 17.00 (un ceas mai devreme în România) să se poată desfășura și, bineînțeles, să fie văzută și de suporterii Petrolului din țară și diaspora.

La „mini-partida” cu Radniki, staff-ul tehnic al „lupilor” a optat pentru următorul „11”: Avram – Pîrvulescu, Meijers, Lică, Țicu (cpt) – Seto, Chindriș – Tolea, Tucaliuc, Saim Tudor – Jarovic. După cum se observă, față de formula obișnuită din al doilea semestru al anului trecut, antrenorul principal a acoperit locul lui Huja cu Lică, al lui Cebotaru cu Chindriș, al lui Bratu (Constantinescu) cu nou-venitul Tolea, iar al Diarra, cu Jarovic. Deci, numai patru modificări la primul meci amical internațional din 2022, semn că se pune accent, și în continuare, pe omogenitate. La plecarea spre hotelul Grand Park, se mai spera și ca ploile să nu-i trimită, până la doilea joc-test, pe Vali Țicu & Co. numai în sală, asta deoarece este vremea să pregătească pe teren primul joc oficial, cel de la Timișoara, cu SSU Poli Timișoara. O parteneră de întrecere  care joacă de zor în Banat, adaptată la vremea care s-ar putea să se consemneze și la finele acestei luni!

Foto: www.fcpetrolul.ro