Furtunile au făcut ravagii în Prahova şi în alte 18 judeţe

Redactia -

Furtunile au făcut ravagii în Prahova şi în alte 18 judeţe

În ultimele 24 de ore, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 35 de localităţi din 19 judeţe (AB, BC, BH, BN, BR, CV, DB, GL, HR, HD, IL, IS, IF, MS, NT, PH, SM, VS şi VN) şi municipiul Bucureşti, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 22 case, 35 curţi, 9 beciuri, 1 pasaj, 5 străzi, precum şi pentru degajarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 18 imobile şi pentru îndepărtarea a 51 de copaci, fiind avariate 8 autoturisme.

De asemenea, în judeţul Bistriţa-Năsăud, 2 persoane au fost evacuate la rude dintr-o casă inundată, însă, la acest moment, acestea s-au întors în locuinţă.

Din pricina apei aflate pe carosabil şi a unui copac căzut, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naţionale (DN75/AB, DN2/BC şi DN17C/BN) şi pe 1 drum judeţean (DJ172B/BN).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 37 de localităţi din 6 judeţe (BC, IS, BN, NT, SV şi VS), iar echipe ale furnizorilor intervin pentru remedierea acestei situaţii.

La acest moment nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile.

Dinamica situaţiei din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrului Operaţional Naţional din IGSU pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun pentru limitarea şi înlăturarea efectelor înregistrate.

Important de menţionat, la acest moment, nu mai sunt intervenţii în desfăşurare ale pompierilor.

Foto: arhiva