Furturi şi tâlhării pe bandă rulantă în Prahova

Redactia -

Furturi şi tâlhării pe bandă rulantă în Prahova

Depistări suspecți furturi:

 

1. La data de 4.07.2013, politisti din cadrul Poliţiei Oraşului Băicoi au depistat un bărbat din localitate, care transporta țeavă metalică, a cărei proveniență nu a putut să o justifice. În urma verficarilor efectuate s-a stabilit faptul ca țeava a fost sustrasă din zona fostei Stații de Compresoare, din Băicoi. Stația este nefuncțională. În cauză s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat

 

 2. La data de 4.07.2013, polițiști din Scorţeni, în timp ce patrulau în zona Schela Mislea, pe DC 5 C ce face legătura între com Scorțeni, sat Mislea și com Telega, au găsit un atelaj hipo, în care se aflau două persoane și carcase comenzi electrice din metal, care prezentau urme de rugină și mai multe bucăți de țeavă. Din cercetări a rezultat că bunurile au fost sustrase de la un parc de compresoare din cadrul Schelei Mislea, parc in prezent dezafectat. Celor doi suspecți le-au fost întocmite acte premergătoare, fiind cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

3. La data de 04.07.2013, lucrătorii Politiei Orașului Vălenii de Munte s-au deplasat în mun. Ploiești, unde au identificat principalul suspect al unei tâlhării. Acesta a fost condus la sediul Poliției Orașului Vălenii de Munte, unde, în baza probatoriului administrat până în prezent, s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

 

4. La data de 4.07.2013, Poliţia Oraşului Mizil a fost sesizată despre faptul că în perioada 2.07 – 4.07.2013, dintr-un birou din incinta sediului unei societăţi comerciale a fost sustras un laptop.S-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului, iar în urma efectuării cercetării la faţa locului s-a stabilit că s-a pătruns în incinta societățiinprin escaladarea unei ferestre uitată deschisă.S-a procedat la efectuarea de verificări şi investigaţii și s-a stabilit că principalul suspect al furtului este un minor de 15 ani, din Mizil.S-a mai stabilit că laptopul a fost vândut în aceeaşi zi.Prejuciul cauzat este în valoare de 1800 lei.Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

 

5. La data de 4.07.2013, polițiștii din Colceag, au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au sustras suma de 730 lei dintr-o locuință, din localitate, suma de bani care se afla într-un buzunar al unei geci.În baza sesizării au fost efectuate verificări rezultând că o femeie a profitat de faptul că poarta și ușa de la locuința persoanei vătămate fuseseră lăsate descuiate, a pătruns în locuință, iar dintr-un buzunar al unei geci a sustras suma de 730 lei.În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar cercetările vor fi continuate de către lucrătorii Postului de poliție Colceag

 

6. La data de 4.07.2013, lucrătorii Postului de Politie Ceptura în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza comunei Ceptura au depistat o persoană care se deplasa pe DJ 102 N și care trăgea un căruț în care avea un sac de rafie.Persoana respectivă a fost identificată și, verificând conținutul sacului de rafie pe care îl avea în căruț, polițiștii au găsit 13 plăcuțe de prindere a căii ferate și 16 trifoane de prindere a plăcuțelor, toate aveau o greutate de 74 kg.Din cercetări a rezultat că acestea au fost sustrase cu intenția de a le valorifica la centrul de colectare a fierului vechi.Cercetarile sunt continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Ceptura față pentru săvârșirea infracțiunii de furt.