Gala Societăţii Civile 2013 şi-a desemnat câştigătorii

Redactia -

Gala Societăţii Civile 2013 şi-a desemnat câştigătorii

În cadrul celei de-a unsprezecea ediţii a Galei Societăţii Civile, care a avut loc în data de 3 iunie, la Opera Naţională Bucureşti, au fost premiate şi aplaudate cele mai bune proiecte şi programe ale sectorului non-profit şi neguvernamental din România.

Marele premiu a fost câştigat de proiectul “Şcoala mea în spital”, a celor de la Asociaţia Little People România, prin care aceştia au reuşit să ajute copii internaţi în secţii de oncologie să ţină pasul cu progresul şcolar, prin intermediul orelor suţinute în spital.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat sub sloganul campaniei de anul acesta: “Şi binele poate fi senzaţional.”, a fost prezentată de Mircea Toma şi de Cătălin Ştefănescu, iar cei aproximativ 1.000 de reprezentanţi ai sectorului non-profit din România, cercetători, reprezentanţi ai sectorului privat, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie şi personalităţi publice care s-au aflat în sală au susţinut şi dovedit mesajul Galei de anul acesta.

Câştigătorii au fost aleşi dintr-un total de 220 de proiecte înscrise în competiţie, de către un juriu format din 60 de personalităţi şi specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor.

Cele mai multe trofee au fost revendicate de către Asociaţia Little People România care a câştigat cinci premii pentru proiectele: “Şcoala mea în spital” – Marele Premiu al Galei Societăţii Civile 2013 şi Premiul I în cadrul secţiunii “Educaţie, Învăţământ, Cercetare”, „Campionii Paralimpici” – Premiul I în cadrul secţiunii „Apărarea drepturilor individuale/ colective”, „Revista Temerarii” – Premiul I în cadrul secţiunii “Servicii de asistenţă socială” şi Premiul II în cadrul secţiunii „Sănătate” pentru proiectul „Nu Mi-e Frică!”.

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta a câştigat două trofee pentru proiectul “La vânătoare de vănători în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării” în cadrul secţiunilor “Protecţia mediului” şi „Buget – / Eficienţă +”.

Alte organizaţii cărora le-au fost decernate două premii în cadrul acestei ediţii sunt: ADOR COPIII, Asociatia M.A.M.E., Asociaţia Telefonul Copilului, Fundaţia Principesa Margareta a României, Grupul de iniţiativă „Împreună pentru Sănătatea Rurală”, Salvaţi Copiii România, Samusocial din România şi Fundaţia Soros România.

Premiile I, pe secţiuni, au fost revendicate după cum urmează:

Educaţie, Învăţământ, Cercetare: Şcoala mea în spital – Asociaţia Little People România

Artă şi Cultură: Tinere Talente – Fundaţia Principesa Margareta a României

Apărarea drepturilor individuale/ colective: Campionii Paralimpici – Asociaţia Little People România

Comportament civic şi participare publică: Reamenajarea Parcului Istru conform cu nevoile locuitorilor cartierului – Grupul de Iniţiativă Civică Callatis – Drumul Taberei

La sectiunea Sănătate au fost câştigate două premii: Alinând suferinţa adusă de cancer – Fundaţia Sfânta Irina şi Copilăria nu trebuie trăită în spital a Asociaţiei M.A.M.E.

Incluziune socială: Atelierul Ocupaţional pentru persoanele fără adăpost – Samusocial din România

Servicii de asistenţă socială: Revista Temerarii – Asociaţia Little People România

Protecţia mediului: La vânătoare de vănători în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării – Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta

Şi la secţiunea Dezvoltare economică şi socială au fost acordate două premii I: Green Enterpreneurship (Antreprenoriat Verde) – Fundaţia pentru Parteneriat şi Taking Farmers out of Poverty Through Economic Development, proiectul Fundaţiei World Vision România.

Proiecte şi campanii de VOLUNTARIAT: Big Build 2012 – Habitat for Humanity România

Proiecte pentru TINERET: Şcoala pentru o Românie Verde – Asociaţia Zibo Help

La secţiunea Buget – / Eficienta +, premiul a fost revendicat de proiectul “La vânătoare de vânători în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării”, a Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta.

Proiectul “Resetează Sistemul – O familie pentru fiecare copil abandonat!” a câştigat Premiul pentru Impact, iar la secţiunea Durabilitate, premiul a fost acordat pentru proiectul “Programul de Prevenire a Abandonului Şcolar şi Familial”, a celor de la Asociaţia Hrăniţi Copiii.

La secţiunea Originalitate, premiul a fost câştigat de proiectul “Energie pentru viaţă” al Asociaţiei Române de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, iar la secţiunea Proiecte şi campanii de CSR, premiul I a fost oferit Fundaţiei Simte Româneşte, pentru “Campania AVON pentru Sănătatea Sânilor”.

La categoria Programe a fost desemnată câştigătoare organizaţia Salvaţi Copiii România pentru programul “Creştem împreună”.

Premiul I în cadrul secţiunii dedicată ediţiei, 2013 – Anul European al cetăţenilor, a fost oferit iniţiativelor “AM DREPTURI, VREAU SĂ FIU DREPT!”, realizată de Asociaţia Culturală „Armonie şi Culoare”, în parteneriat cu Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău şi “My European Nextdoor Neighbour” al Grupului de iniţiativă din Şcoala Gimnazială „Şerban-Vodă Cantacuzino” Călimăneşti.

Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societăţii Civile a fost oferit Fundaţiei SOROS România.

Tot în cadrul Galei, au fost oferite şi Premiile Fundaţiei Gala Societăţii Civile, care au fost acordate unor campanii sociale: “Prinţ si Cerşetor”- Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Publicis Bucharest, “F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în parteneriat cu E.ON România, semnată de Friends Advertising, “Salvaţi Pădurile Virgine” -WWF