Gane a „spart” ghinionul celor nouă eșecuri consecutive ale Petrolului. Remiză albă, dar cu destul noroc, la CFR Cluj

Dragos Trestioreanu -

Ionel Tersinio Gane a anunțat, în „prefața” meciului de debut al său pe banca Petrolului, că echipa va merge la victorie la Cluj, pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”. Asta pentru că doar un punct cucerit pe terenul CFR-ului nu ar fi însemnat cine știe ce, într-adevăr. Pentru un astfel de succes, a promis schimbarea sistemului de joc, dar – de fapt – a modificat doar alcătuirea primului „11”, apelând la unul cu șapte autohtoni și numai patru străini, lăsându-i fie pe bancă, fie în afara lotului, în afara indisponibililor Gavrilă și Varga, pe Prestia, Inez și Pacar. A optat, deci, tot pentru un 1-4-1-4-1, cu Zoubir trimis iar în banda dreaptă, cu Ziani și Stana în centru și cu Mareș din nou pe stânga, integralist în al doilea meci consecutiv. În avanposturi, a mizat pe același „rătăcit” Paolucci (foto lângă titlu; în stânga, talonat de Ionuț Larie; www.dolcesport.ro) – inexplicabilă grimasa de nemulțumire din momentul înlocuirii lui!” -, readucându-l pe David în formula de bază, alături Mișelăricu (foto în text; devansându-l pe Cristian Santamaria Lopez; www.digisport.ro), trecut în centrul apărării, alături de Benga, pe stânga fiind păstrat Begeorgi, cu Bucșa în fața cvartetului defensiv. În timpul jocului, i-a mai apropiat pe Ziani, rar, în prima parte, sau pe Zoubir, în repriza a doua, de vârful împins.

Ei bine, în 90 de minute, plus prelungiri, Petrolul nu a avut, din nou, niciun șut pe spațiul porții, cele două centrări la care Traian Marc a avut intervenții mai mult pentru… fotoreporteri neputând fi numite nici măcar jumătăți de ocazie! Putea ieși ceva în minutul 90+5, atunci când abilul Zoubir, singurul jucător de profil ofensiv care a mai arătat câte ceva bun, a scos o lovitură liberă de la marginea careului mare advers, de care mult mai cunoscutul Ziani – nejustificându-și încă o dată CV-ul! – și-a bătut joc cu nonșalanță, șutând, penibil, în zidul clujenilor.

CFR - Petrolul jos, digisport.roDeși, a prins un CFR în zi modestă, față de alte meciuri disputate pe același stadion, ardelenii au avut destule ocazii, cu precădere în repriza secundă, numai forma excelentă a lui Cobrea – un căpitan care și-a justificat pe deplin, la Cluj, acordarea banderolei – salvându-i pe „lupi” de la al 10-lea eșec la rând, în actuala ediție a Ligii 1 Orange. Fabulos reflexul petrolistului din minutul 40, atunci când s-a opus cu succes reluării acrobatice a lui Cristian Lopez, de la trei-patru metri, din poziție centrală! A mai scos, de sub bară, în mitanul al doilea, șutul din lovitură liberă al omologului din tabăra localnicilor, portughezul Camora. Iar în rest, a dat siguranță și încredere coechipierilor săi. De altfel, notă de trecere cu adevărat doar el și, parțial, Zoubir meritând, fără discuție. Deși nici Gane probabil că nu se aștepta chiar așa, impotența ofensivă a jucătorilor abia preluați de el a devenit cronică și, parcă, ar fi de nerezolvat. Întreruperea seriei prelungite a înfrângerilor a voalat prea puțin impresia fadă a altui meci fără sare și piper al trupei găzarilor.

Noroc mare pentru Petrolul cu „micul campion al ratărilor”, Bud, cel care a recunoscut, fair, că a fost principalul vinovat al semieșecului de pe teren propriu al CFR-ului. Ieșirea din formă a lui Petrucci, Gomelt și Cristian, revenirea fără prea multă substanță a lui Vitor Bruno, cvasi-absența apetitului ofensiv, de data aceasta, a lui Dani Coelho, zbaterea neînțeleasă adesea de către coechipieri a tânărului și talentatului Nouvier, cel care l-a „chinuit” mult pe Begeorgi, francezul sfârșind cu o… accidentare la pulpa stângă, și introducerea cam târzie a lui Jakolis au condus la remiza albă a „lupilor”, luni seară, în „Gruia”. Puțin, foarte puțin, pentru „galben-albaștri”, atât pe teren, cât și în clasament, acolo unde ACS Poli este acum la 10 lungimi distanță, Concordia și Voluntariul la câte 11, iar Botoșaniul – la 12. S-ar părea că, și după acest meci fără victorie, singura țintă plauzibilă a găzarilor ar fi îndeplinirea punctelor pentru barem: 15. Mai sunt 10 de adunat. Multe, ale naibii de multe!

CFR CLUJ: Tr. Marc 6 – Dani Coelho 6, Larie 6.5, L. Goian 6.5, Camora (cpt) 7 – Petrucci 5 (54 – Bud 5), Gomelt 5.5 – Nouvier 6.5 (77 – Al. Păun), Juan Carlos Ruiz 6.5, Vitor Bruno 5.5 (54 – Jakolis 6.5) – Cristian Lopez 5.5. Antrenor: Antonio Conceicao.

PETROLUL: Cobrea (cpt) 8 – Al. David 5.5, Mișelăricu 5.5, Benga 6.5, Begeorgi 6 (68 – Pulhac 6) – Bucșa 5.5 – Zoubir 6.5, Ziani 4, Stana 5 (88 – Guerriero), Mareș 5.5 – Paolucci 4 (68 – Pacar 5.5). Antrenor: Ionel Tersinio Gane.

Au arbitrat: Iulian Călin 7 (Ștefănești, județul Argeș) – Iulius-Radu Timar 7 (Marghita, județul Bihor) și Gabriel Sabin Stroe 7 (Pitești).

Arbitru de rezervă: Florin Mihai Marcu (Oradea).

Observatori: Aurel Beldeanu (Craiova), pentru organizare, și Ioan Onicaș (Zalău), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Bucșa (12), Zoubir (77), Mareș (85), Jakolis (90), L. Goian (90+3).

La finalul întâlnirii de la Cluj, antrenorul ploieștenilor a declarat, pentru televiziunile Dolcesport și DigiSport, că „am întâlnit o echipă foarte bună din play-out, una ce-ar fi trebuit să facă parte, de fapt, dintre primele șase ale campionatului. Nu a fost ușor, acest rezultat de egalitate neajutându-ne însă foarte mult. Este mai mult un punct pentru moralul jucătorilor, după cinci înfrângeri, din tot atâtea meciuri disputate în acest an. Trei puncte ne-ar fi ajutat mult mai mult, dar ținând cont că aici, în cartierul Gruia, este un teren pe care nu mulți au câștigat, poate fi un punct care să ne dea speranțe mai mari pentru finalul de campionat. E bine că am păstrat rezultatul și că nu am pierdut. Dar, am avut unele momente în care am pierdut ușor mingea. Cred că ne putem salva, totuși. Eu asta le-am transmis și băieților. E nevoie și de o minune, într-adevăr, ca să ne salvăm. Cu sprijinul suporterilor, cred că vom recupera din decalajul de puncte. Meciul următor, de la ACS Poli Timișoara, sper să-l câștigăm. Nu trebuie, acum, să ne îmbătăm cu apă rece. Pentru jucători, totuși, poate fi un nou început”. Partida de pe arena Dan Păltinișanu, cu trupa care deocamdată… nu are antrenor, Florin Marin fiind demis, iar Cosmin Contra declinând oferta, se va disputa marți, 29 martie, cu începere de la ora 20.30.