Garanția unui Petrolul cu adevărat curat: să-l ai în frunte pe Mircea Dridea, iar la dreapta și la stânga sa, pe Cristi Vlad și Tavi Grigore!

Dragos Trestioreanu -

Garanția unui Petrolul cu adevărat curat: să-l ai în frunte pe Mircea Dridea, iar la dreapta și la stânga sa, pe Cristi Vlad și Tavi Grigore!

Mircea Dridea – președinte de onoare, Cristi Vlad – președinte executiv, Tavi Grigore – antrenor principal, Nae Constantin – antrenor secund, Gheorghe Liliac – antrenor cu portarii: iată, din start, garanția unui Petrolul cu adevărat curat! Undeva, pe la mijloc, și-ar găsi locul, de ce nu?, și un manager. Îl știe deja toată lumea. Vivi Răchită. Cu amendamentul să nu mai vrea să conducă de unul singur. Adică, dictatorial. Și nici să nu mai pomenească de-o sumă atât de mare, încă de la prima strigare, pentru că-i de necrezut. Să existe prieteni care să-i dea 350.000 de euro – declarație făcută la Sport Total FM – pentru o echipă de Liga a IV-a, nou-înființată? Poate doar dacă ar fi fost vorba despre unii făcuți în vremea scurtului mandat din Orient. Dar, și așa…

Important este că toți petroliști s-au UNIT. Mă rog, aproape toți, deocamdată. Dar, cu siguranță, este loc pentru ABSOLUT TOȚI. Drumul de jos în sus este cel mai potrivit. Și obiectivul – cel normal: promovare an de an, până în locul de unde Petrolul a fost azvârlit din cauza – termen elegant – incoștienței cuiva. Sigur că trebuie răbdare. Poate cea mai mare din toată istoria de aproape 100 de ani a clubului găzarilor. Însă, dacă vrei să construișeti ceva „fără de pată”, atunci trebuie să ai cea mai răbdare din lume. E musai! Acum s-a dat startul, realmente. Se trece de la vrobe la fapte. Și numai se va urca, nefiind loc de vreo coborâre.

Fostul CCJ al SC FC Petrolul la CSM – o decizie lăudabilă. Doar nu le-ar fi permis orgoliul petroliștilor să piardă… viitorul prin județe vecine, fără nici cea mai mică istorie în sportul rege. Vorba lui Cristi Vlad: „Cum să accept eu un transfer de la Petrolul al unui copil, la FC Voluntari? I l-am rupt în față!”. Asta înseamnă să iubești nespus PETROLUL! Și să ai orgoliu nesfârșit de PETROLIST!

Mărcile, culorile, palmaresul – la noul Petrolul, numit deocamdată Petrolul 52. Ceva absolut firesc, din momentul în care se va demonstra, și practic, cât de curat și de de bine susținut, proiectul acesta. Cu clauză de performanță, raportată la fiecare eșalon, încât să existe UNANIMITATE la votul din Consiliul Local Ploiești. Să arăți cine ești și ce vrei acum, ce poți cât mai repede și, mai ales, ce-ai de gând să faci pe termen de câțiva ani. Fundația este cea corectă, dacă și cărămizile vor fi alese din cel mai bun material, cu certitudine aleșii ploieștenilor vor vota „pentru”. Fără să aibă nici cea mică urmă de reținere!

Ceea ce a fost cel mai greu a trecut. S-a luptat împotriva dispariției Petrolului și s-a reușit. De-acum, vine vremea ridicării de la pământ. Nu va fi ușor. Dimpotrivă. Dar se va construi cu mult suflet. Iar sufletul nu te păcălește NICIODATĂ! Tot din suflet vor veni și banii, chiar dacă, în clipa asta, ar părea o utopie. Nu va fi deloc!

Foto: de la stânga la dreapta, Cristi Vlad, Mircea Dridea și Tavi Grigore; www.republicanii.ro