Găselniță a departamentului de marketing de la ACS Petrolul ’52 Ploiești: atragerea și a colecționarilor biletelor de meci aniversare, la derbiul care se va juca în compania CSA Steaua! Ideea îi va aduce și pe neutri la arena Ilie Oană, joi seară?

Dragos Trestioreanu -

Găselniță a departamentului de marketing de la ACS Petrolul ’52 Ploiești: atragerea și a colecționarilor biletelor de meci aniversare, la derbiul care se va juca în compania CSA Steaua! Ideea îi va aduce și pe neutri la arena Ilie Oană, joi seară?

Peste două zile, joi, 21 octombrie 2021, ora 19.30, „în direct” la posturile de televiziune Digisport, Telekomsport și Looksport, ACS Petrolul ’52 Ploiești va bifa primul derbi al sezonului regular, cel contra CSA Steaua București, o echipă promovată în vară, în Liga a II-a de fotbal. Pentru acest duel extrem de important, pe care suporterii „lupilor” nu concep să-l piardă, nici măcar o remiză nefiind acceptată de către ei, iar asta pe bună dreptate, departamentul de marketing – mai mult ca sigur directorul acestuia, Mihai Constantinescu – a avut ideea de a profita de aniversarea, pe 12 octombrie 2021, a 55 de ani de la succesul în dauna trupei celebre Liverpool FC, din returul ediției 1966-1967 a Cupei Campionilor Europeni, și a lansat într-o ediție limitată de bilete de meci. O ediție în amintirea acelei partide rămasă fără egal de cinci decenii și jumătate, în fotbalul românesc. Biletele vor putea fi achiziționate odată cu tichetele pentru derbiul cu Steaua, fiind alocate în diverse sectoare ale arenei Ilie Oană. Prețurile tuturor tichetelor de acces pe stadion, joi seară, poate fi aflat accesându-se siteul oficial al clubului găzarilor, www.fcpetrolul.ro.

Ideea emiterii și a distribuirii biletelor aniversare la un meci important este absolut lăudabilă, mai ales că îi va atrage pe arenă și pe colecționari, cei care nu sunt deloc puțini. Nu trebuie să fii vreun fan al Petrolului, din Ploiești, Prahova, București sau județe limitrofe, și nu numai, ca să nu vrei să cumperi tichete la meci, însoțite de acest bilet special. Există dintotdeauna o atracție deosebită pentru astfel de bilete omagiale, cele care cresc în valoare odată cu trecerea anilor. Mai ales că numărul lor este, așa cum scriam mai sus, limitat. Dacă, în prezent, primii bani românești emiși pe suport de plastic, în valoare de 2.000 de lei, scoși pe piață după o eclipsă de soare, au atâta căutare, vânzându-se chiar și cu 200-300 de euro colecționarilor, este lesne de înțeles că, dacă petroliștii le vor păstra acasă, la loc de cinste, ca o amintire dragă, vor exista și dintre cei care vor aștepta să le crească prețul, repet, și apoi vor câștiga din tranzacționarea lor! Atâta vreme cât pe stadion vor fi mai mulți spectatori, suporteri sau neutri, ACS Petrolul ’52 nu are decât de câștigat, ceea ce s-a și dorit, de fapt. O rețetă bună va ajuta financiar clubul ploieștean. Să vedem dacă, într-adevăr, deși e în mijlocul săptămânii, deși ora 19.30 toamna nu-i la fel cu 19.30 vara, locurile de la „Ilie Oană” vor fi ocupate, în derbi, la maximum admis de către autorități, din cauza acutizării, din nou, a pandemiei, gradul de infectare în județ depășind deja 10 la mia de locuitori! Ideal ar fi să fie plină arena, atât cât se va permite…

Foto: www.fcpetrolul.ro și Ionuț CĂRBUREANU