Gata cu parteneriatul cu Veolia România pentru Petrolul Ploiești! Mai există disponibilitate numai pentru sponsorizare! Se poate face performanță în… viitoare vremuri cam tulburi anunțate la clubul găzarilor?

Dragos Trestioreanu -

Gata cu parteneriatul cu Veolia România pentru Petrolul Ploiești! Mai există disponibilitate numai pentru sponsorizare! Se poate face performanță în… viitoare vremuri cam tulburi anunțate la clubul găzarilor?

„Veolia România anunță că, odată cu încheierea sezonului competițional 2020-2021, parteneriatul de finanțare a echipei Petrolul Ploiești se închide, compania exprimându-şi intenţia de a sprijini în continuare clubul, în calitate de sponsor, pentru următorul sezon competiţional. Veolia România s-a alăturat echipei ploieştene într-un moment dificil, acum 4 ani, când Petrolul Ploieşti se afla în Liga a IV-a, şi a pus bazele acestui parteneriat din respect faţă de comunitatea ploieşteană şi cu dorinţa de a obţine performanţă, de a profesionaliza clubul, asigurând stabilitate financiară, dar şi expertiză pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil în peisajul fotbalistic naţional. În toată această perioadă, partenerul finanţator a garantat toate condiţiile financiare pentru ca echipa de referinţă a oraşului Ploieşti să obţină rezultate, respectându-şi fiecare obligaţie contractuală aferentă acestui parteneriat, cu deplin respect faţă de proceduri şi lege”, acesta este comunicatul oferit astăzi, 29 aprilie 2021, media centrală, printre care și www.gsp.ro, dar nu și clubului găzarilor, bizar, însă poate și de înțeles cumva, prin care Veolia România și-a anunțat renunțarea la statutul de partener finanțator al Petrolul Ploiești, după terminarea ediției 2020-2021 a campionatului Ligii a II-a de fotbal.

Ar mai rămâne în discuție, pentru următorul sezon oferirea de către Veolia România (foto, CEO Mădălin-Jorj Mihailovici) a unei sponsorizări de către companie pentru gruparea ploieșteană din eșalonul secund. „Responsabilitatea socială şi dezvoltarea profesională reprezintă valori la care Veolia România a aderat şi pe care le-a implementat încă de la începutul activităţii, lucru care ne obligă să rămânem consecvenţi în demersurile noastre şi să ne implicăm activ în comunităţile locale în care noi activăm. Astfel, rămânem deschişi în a susţine echipa fanion a oraşului Ploieşti, în calitate de sponsor, în speranţa că proiectul fotbalistic al Clubului Petrolul Ploieşti în perioada următoare va pune echipa de suflet a oraşului acolo unde merită” – așa mai sună și declarația oficialilor Veolia România, potrivit www.telekomsport.ro.

Un site de sport mai nou pe piața de profil din România, www.playsport.ro, anunță, cu același prilej, că – odată cu încheierea parteneriatului dintre Veolia România și Petrolul Ploiești – echipa „lupilor” va intra „sub gestiunea Primărei Ploiești”, adică la fel ca două partenere de întrecere din sezonul regular și play-out, SCM Gloria Buzău și CSM Reșița. Grupări care nu au dreptul de a promova, fiind susținute exclusiv din bani publici! În cazul în care se va găsi și un finanțator privat pentru Petrolul, atunci se poate ataca promovarea și în campionatul viitor. Deși, este cam greu și de găsit acel finanțator de anvergura Veoliei România, pentru eșalonul secund autohton, și de egalat susținerea materială oferită de către filiala bine cunoscutei companii franceze, vreme de patru ani. Se anunță, deci, vremuri cam tulburi la clubul găzarilor și se pune totodată, întrebarea dacă se va mai putea bifa o performanță în astfel de condiții financiare. Cu siguranță cu totul altele ca și cele din iarna lui 2017 și până în prezent. Vești de genul „Mutu la Petrolul?” apar azi din nou, așa cum se întreabă www. playsport.ro, fiind vremea în continuare a… fonfleurilor! Cert este totuși că anumiți oameni de fotbal localnici își freacă mâinile de satisfacție că li s-a deschis – oare? – drumul spre a conduce clubul găzarilor, anunțând de fapt, de cel puțin doi ani, că dețin „bagheta magică” cu ajutorul căreia vor conduce echipă spre Liga 1! Vom vedea…

Foto: www.politico.eu, www.apanova.ro și www.fcpetrolul.ro