Gata cu pregătirea individuală! De luni, 24 de jucători ai Petrolului se „mută” într-un hotel de lângă bulevard și se vor antrena, la Pleașa și Strejnicu, în grupe de câte 4!

Dragos Trestioreanu -

Gata cu pregătirea individuală! De luni, 24 de jucători ai Petrolului se „mută” într-un hotel de lângă bulevard și se vor antrena, la Pleașa și Strejnicu, în grupe de câte 4!

De luni, 25 mai 2020, respectând ad-litteram – după cum declară directorul sportiv Costel Lazăr – impunerile din ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății, plus protocolul medical al Federației Române de Fotbal, un lot format din 24 de fotbaliști ai FC Petrolul Ploiești se va instala, pentru 14 zile, în sistem de carantină-cantonament, la „Vigo Hotel”, un stabiliment de lângă rodul unu al bulevardului din apropierea centrului municipiului. Cei 24 vor fi – dacă nu va interveni nimic nou până luni, atunci când se va posta lotul pe siteul clubului găzarilor – portarii Raul Avram, Cezar Andrei Lungu, Cristian Apostolachi, fundașii Ștefan Nicolae Bărboianu, Alberto Olaru, Andrei Răuță, Cristian Bogdan Sârghi, Antoniu Ștefăniță Manolache, Adrian Nicolae (junior născut în anul 2003, internațional „U 17”, fost la pregătiri cu echipa în Turcia, în iarnă; foto, al doilea de la stânga la dreapta, în rândul de sus, înaintea amicalului cu Metaloglobus), Valentin Țicu, mijlocașii Derlis David Meza Colli, Michael Leonel Pierce, Robert-Daniel Enache, Armando Vajushi, Gabriel Deac, Laurențiu Nicolae Marinescu, Pol Roigé Rodríguez, Alexandru Saim Tudor, Mario-George Bratu, Serge Yvan Malolo Ekollo, Mihai Nițescu și atacanții Hamza Younes, Sergiu Arnăutu și Ștefan Miluță Blănaru.

Împreună cu jucătorii mai figurează pe lista celor care vor locui exclusiv la hotel – ca și personalul acestuia alocat pentru cantonamentul „galben-albaștrilor”, angajați ce nu vor părăsi incinta pe toată durata carantinei – și staff-ul tehnic (antrenorul principal Costel Enache, antrenorul secund Cătălin Munteanu, antrenorul portarilor, Mihai Ștețca, și preparatorul fizic Alessandro Tessaiga Cittadino), staff-ul medical (dr. Laurențiu Bulata Săvescu, masorii Răduță Gheoca și Silviu Coșieru) și șoferul autocarului formației „lupilor”, Marian Mâinea. Totodată, mai există o „echipă”, tot din cadrul clubului, care se va ocupa de asigurarea logisticii, dar nu va locui la hotel și va păstra astfel distanța impusă: team managerul Costel Ilie, ofițerul de presă Ionuț Pană, magazionerul Romeo Ivan, alias „Peco”, și cameramanul FCP TV, Cristian Chircă.

În prima zi, în a șaptea și în a 14-a, adică și la mijlocul, și la finalul carantinei, toți cei care vor locui în hotelul de lângă rondul unu, inclusiv angajații acestuia, vor fi testați în vederea unei eventuale infectări cu virusul Covid-19. Antrenamentele se vor desfășura în grupe de câte patru jucători, șoferul autocarului trebuind să îi transporte pe rând la bazele sportive care vor găzdui pregătirea. Adică, la cea de la Pleașa, acolo unde, în urmă cu mai mulți ani, se disputau meciuri ale echipelor de tineret aparținând cluburilor din primul eșalon fotbalistic al țării, și la Strejnicu (fosta „Conpet”). „Sperăm ca, de la 1 iunie, să ni se permită, oficial, să facem și antrenamente cu tot lotul, noi respectând, până acum, interdicțiile, în integralitatea lor, ci nu ca alții, care au <<furat startul>>, dar fără să pățească nimic!” – a declarat, vădit revoltat, pentru www.gazetaph.ro, Costel Lazăr.

Directorul sportiv al „lupilor” nu a uitat să specifice și că „protocolul este draconic, dar îl vom respecta în totalitate. Repet, nu ca alții, care sunt bine-mersi, totuși, punându-se batista pe țambal! Noi nu vom proceda la fel. Vom ține cont de toate impunerile și recomandările, iar cine intră la Vigo, nu mai părăsește hotelul sub nicio formă. Doar grupele de jucători și staff-urile vor ieși pentru antrenamente. Vom fi controlați și paracontralați, așa că nimeni nu va risca să fie prins că ar călca pe bec!”. Potrivit ofițerului de presă Ionuț Pană, cel care ne-a oferit, împreună cu directorul sportiv Costel Lazăr, detaliile asupra viitorului cantonament, suporterii Petrolului vor avea interzis de a pătrunde pe bazele sportive pe care se va desfășura pregătirea favoriților, restricție impusă de către MTS, MS și FRF. Unde-i lege nu-i (și) tocmeală!

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.investenergy.ro și www.ziarulprahova.ro