Gata cu visul de promovare al Chimiei Brazi, fiindcă i l-a spulberat iar Conpetul!

Redactia -

Conpet Ploieşti tinde să devină tot mai mult o „bestie neagră” pentru Chimia Brazi. Rivalitatea dintre cele două (aproape) vecine, în ceea ce priveşte arenele, a cunoscut vineri, 18 mai 2012, pe stadionul de lângă combinat, un nou episod trist pentru gazde. Având şanse matematice, încă, de a promova în Liga a II-a, echipa lui Octavian Grigore s-a văzut învinsă, acasă, de cea a lui Mugur Bolohan. Iar cum liderul ierarhiei Seriei a III-a, CS Buftea, a câştigat, cu scorul de 3-1 (2-0), partida cu satelitul Concordiei, la Chiajna, are posibilitatea să se îndreapte spre eşalonul secund. Nici măcar o altă formaţie din judeţul Prahova, care a combătut în etapa a a XXVIII-a, antepenultima a întrecerilor ediţiei 2011-2012, este vorba despre CSO Plopeni, nu a fost în stare s-o ajute pe Chimia, deşi – e drept – degeaba ar am fi ajutat-o, pierzând pe „Gheorghe Şilaev”, în faţa formaţiei de pe locul al doilea, Viitorul Domneşti.

La Brazi, trupa transportatorilor de ţiţei prin conducte s-a impus cu 1-0 (0-0), Alexandru Ciocâlteu (foto; www.liga2.ro) dându-le lovitura de graţie „chimiştilor”, în minutul 56. Cu doar 13 minute mai devreme, la Plopeni, ilfoveanul Laurenţiu Teleoacă transforma lovitura de la „11 metri” suficientă pentru succesul echipei sale, de la Domneşti. În schimb, trezită parcă din pumn, cum se zice la box, AFC Filipeştii de Pădure a răsturnat, incredibil, rezultatul de 2-0 fixat de Inter Clinceni, prin Florin Budeanu (32) şi Cristian Fodor (55), cele trei goluri ulterioare ale vizitatorilor – Vasile Iacob (70), Cosmin Rob (84) şi Alexandru Vulpe (90) – aducând o victori neaşteptată a echipei antrenate de Florin Stăncioiu!

În urma acestor rezultate, Chimia a picat pe a patra poziţie, fiind întrecută de ACS Urban Titu, beneficiară a unui 3-0, la „masa verde”, ca urmare a retragerii, în retur, a Dunării Turris Turnu Măgurele. Dâmboviţenii au acumulat 45 de puncte, iar prahovenii au rămas cu 44. Conpetul a urcat pe locul 5, având acum 39 de puncte, iar CSO Plopeni şi AFC Filipeştii de Pădure ocupă poziţiile a X-a şi, respectiv a XI-a, cu acelaşi număr de puncte (34), dar despărţite de golaveraj, favorabil celor dintâi. La promovare se mai bat doar Buftea şi Domneştiul, cu avantaj pentru formaţia din localitatea fostului studio cinematografic Alexandru Sahia, detaşată la trei lungimi faţă de urmăritoarea sa. Din acest moment, grupările prahovene au şi „încheiat” campionatul, ca să zicem aşa!