E oficial: returului Ligii a III-a nu i se va mai da startul în week-end! Amânări și la L1, L2 și Cupa României

Dragos Trestioreanu -

E oficial: returului Ligii a III-a nu i se va mai da startul în week-end! Amânări și la L1, L2 și Cupa României

UPDATE. Printr-un comunicat, FRF a anunțat astăzi, 28 februarie 2018, că etapele din week-end-ul 2 și 3 martie, din L2 și L3, au fost reprogramate pentru data de 28 martie. Implicit, debutul celui de-al treilea eșalon se va face, la finalul săptămânii viitoare, cu a doua etapă a returului, FC Petrolul urmând să evolueze pe arena Ilie Oană, cu Sporting Roșiorii de Vede, așa cum am scris și mai jos. Totodată, s-a mai anunțat că runda programată în zilele de 6 și 7 aprilie, din L2 și L3, va avea loc numai pe 6 aprilie, iar cea din 18 aprilie, ziua desfășurării Adunării Generale de alegeri a președintelui FRF, a fost decalată pe 21 aprilie. A mai fost decalată, astfel, și etapa din 21 aprilie, în 25 aprilie, la ambele eșaloane.

Mult așteptatul anunț oficial din partea Federației Române de Fotbal cu privire la întrebarea dacă se va juca în week-end sau nu a venit la finele ședinței de astăzi a Comitetului Executiv. Organism decizional al FRF, care a dispus ca startul returului Ligii a III-a de fotbal să fie amânat, la fel cum s-a întâmplat și cu etapa XXIII-a a campionatului eșalonului secund și cu meciul din sferturile Cupei României, de la Craiova, dintre CSU și Dinamo București, de joi, 1 martie 2018.

Era de așteptat, de la altfel, acest anunț. Iar  asta din cauza prelungirii codurilor galben și portocaliu de ninsoare și ger, din toată țara. Dar și – referitor la competiția în care este angrenată și echipa fanion a municipiului Ploiești și a județului Prahova, FC Petrolul, care avea meci programat sâmbătă, 3 martie, la Domnești, cu Viitorul – ca patidele din cea dintâi rundă a returului să fie decalate, întrucât nici întâlnirea observatorilor de joc de la acest nivel nu avusese încă loc. Jocurile nu pot fi disputate fără a fi supervizate de către trimișii oficiali ai FRF.

Rămâne de văzut dacă, în week-end-ul următor, pe 9 și 10 martie, se va începe – în Seria a III-a a Ligii a III-a – cu etapa a XIII-a sau a XIV-a, ultima fiind a doua a returului. S-a mai întâmplat ca prima etapă a acestuia să fie reprogramată pe parcursul părții secunde a competiției, iar debutul oficial să se facă odată cu meciurile celei de-a doua runde. Interesant este că, odată cu decalarea etapei I din play-out-ul Ligii 1, s-a eliminat riscul de a fi avut, la finele săptămânii viitoare, nu mai puțin de trei confruntări pe arena Ilie Oană: una din campionatul L3, S3, FC Petrolul – Sporting Roșiorii de Vede, și două din play-out L1, Juventus București – ACS Poli Timișoara și Sepși Sfântu Gheorghe – FC Voluntari!

Foto: www.digisport.ro